Suomen alle 20-vuotiaat naiset avasivat EM-kisaurakkansa Belgiaa vastaan. Ottelusta kehkeytyi melkoinen trilleri, jonka Suomi vei lopulta 67-60.

Avauspuolikkaalla peli oli tasaista ja Suomi pysytteli iskuetäisyydellä. Hyökkäyspäässä Saana Kujala (18/5) lukeutui naisten onnistujiin. Puoliajalla Belgia johti peliä 37-33.

Kolmannella jaksolla Suomi esitti paikoitellen mahtavaa hyökkäyspeliä ja vei jakson lopun 17-0. Päätösjaksolle lähdettiin naisten kymmenen pisteen johdossa.

– Muutimme vähän puolustusta kolmannelle jaksolle. Belgia ajoi paljon isoilta pelipaikoilta ja niiden puolustamista terävöitettiin. Hyökkäyspäässä saatiin paljon onnistumisia myös Belgian scoutin ulkopuolelta, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Belgia ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla ja kipusi päätösjaksolla aina johtoasemaan asti. Suomen naiset osoittivat kuitenkin kylmäpäisyytensä ja Sara-Sofia Mikkosen kolmen pisteen suoritus katkaisi belgialaisten selkärangan. Avausvoitto Suomelle 67-60.

– Tämä oli kaikille ensimmäinen esiintyminen tällä tasolla. Alku olikin meiltä hieman varovainen. Kolmannella jaksolla pelattiin loistavasti molemmissa päissä. Sitten jäädyttiin niin kuin tuossa tilanteessa usein käy. Mikkosen ihmeteot lopussa kuitenkin takasivat meille voiton.

Henna Sandvik upotti 15 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Kati Ollilainen sai kasaan 12 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Belgian ykkönen oli Tesse Kapenga 12 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

– Tällä hetkellä joukkueessa on loistava tunnelma ja saatiin voitosta hieno motivaatioboosti. Tänään saatiin paljon onnistujia, joita tarvitaan. Nautitaan hetki voitosta, mutta seuraava peli on jo huomenna, Salminen päätti.

Suomi kohtaa Italian lauantaina klo 21:15 alkavassa ottelussa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote