U20-naiset kärsivät alkulohkon viimeisessä ottelussaan tappion Ruotsille 71-55. Suomi sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja saa vastaansa kisäemännät neljännesvälierissä.

Avauspuolikas oli tasainen ja Suomi oli niskan päällä. Puoliajalle mentiin Suomen komennossa 31-28. Toisella puoliajalla Suomella oli omat saumansa, mutta Ruotsi karkasi naisilta. Loppulukemat länsinaapurille 71-55.

– Heitimme tänään 39 kolmen pisteen heittoa, joista 30 oli laadukkaita. Tänään ei vain uponnut. Ei päästy korin alle ja jouduimme ottamaan vaikeampia heittoja. Puolustuspäässä meiltä hyvää tekemistä, mutta Ruotsin puolipassiivinen puolustus ja korin suojelu oli meille myrkkyä, päävalmentaja Pekka Salminen kertasi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Janette Aarniolle kertyi 13 pistettä ja kolme levypalloa. Kati Ollilainen (11/4/5) oli myös hyvällä pelipäällä. Ruotsin Diana Collins pussitti 16 pistettä.

Maanantaina turnauksessa on välipäivä. Suomen pelit jatkuvat tiistaina Unkaria vastaan.

– Välipäivän aikana tullaan käymään Unkarin peliä tarkkaan läpi. Hieno kokemus tulossa. Unkari saa varmasti kotiyleisön tuen. Pelaamme pääsystä puolivälieriin eikä meillä ole mitään hävittävää, Salminen kertasi.