James Harden kieltäytyi 47,3 miljoonan dollarin optiovuodestaan Philadelphia 76ersin kanssa, mutta ei aio jättää joukkuetta.

Hardenilla oli pelaajaoptio ensi kaudesta, mutta päätti jättää sen käyttämättä ollen näin vapaa agentti. Harden ei ole kuitenkaan kiinnostunut maisemanvaihdoksesta tai palkankorotuksesta, vaan mestaruudesta.

Harden kertoi Yahoon haastattelussa olevansa valmis laskemaan palkkaansa, jos se auttaa 76ersia rakentamaan mestaruustasoisen joukkueen.

– Keskustelin Darylin (seurapresidentti Daryl Morey) kanssa ja minulle selitettiin kuinka voisimme tulla paremmiksi ja mikä tiettyjen pelaajien markkina-arvo on. Sanoin Darylille, että hankkii kenet tahansa tarvitsemmekaan tekemään joukkueen paremmaksi ja minulle voi sitten antaa mitä jää jäljelle.

– Niin paljon haluan voittaa. Haluan taistella mestaruudesta. Se on ainoa, joka minulle merkitsee tässä vaiheessa. Olen valmis ottamaan vähemmän, jotta voimme saavuttaa sen, Harden kertoi.

Harden kaupattiin Brooklynistä Philadelphiaan viime talvena. Philadelphian kausi päättyi pudotuspelien toisella kierroksella.