Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Korisliiga saa varaslähdön perjantaina 30. syyskuuta, kun Helsinki Seagulls isännöi Korihaita Töölön Kisahallissa. Lauantaina 1. lokakuuta taas nähdään neljä ottelua: Kouvot – KTP-Basket, Kobrat – Kauhajoki, Tapiolan Honka – Lahti Basketball ja Salon Vilpas – BC Nokia.

Kataja Basket aloittaa ottelunsa Korisliigassa tiistaina 4. lokakuuta, jolloin joensuulaiset vierailevat Steveco Areenalla, Kotkassa. Tampereen Pyrintö taas aloittaa ottelunsa päivää myöhemmin, keskiviikkona 5. lokakuuta isännöimällä Pyynikin palloiluhallilla Kobria.

– Halusimme aloittaa kauden kahdella derbyllä, joten niin Pohjanmaalla kuin Kymenlaaksossa saadaan kauteen varsin terävä lähtö. Lisäksi otteluita on jaettu aiempaa suunnitelmallisemmin eri päiville ja viikonlopussa otteluiden alkamisaikaa on rytmitetty, jotta palvelemme mahdollisimman hyvin myös Ruudun katsojia, Suomen Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Korisliigassa pelataan pelikaudella 2022-23 joukkueen kaksinkertainen runkosarja (22 ottelua), jonka jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat kaksinkertaiseen ylempään jatkosarjaan (10 ottelua) ja sijat 7-12 kaksinkertaiseen alempaan jatkosarjaan (10 ottelua). Runkosarjan pisteet seuraavat mukana jatkosarjoihin ja jatkosarjojen otteluohjelma perustuu runkosarjan sijoituksiin. Kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin selviää ylemmän jatkosarjan kuusi joukkuetta sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

– Viime kaudella runkosarjan lopussa nähtiin todella hienoja hetkiä, kun ratkottiin paikkoja ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjoissa pelattiin isojen panosten pelejä ja etenkin alemmassa jatkosarjan päätöskierroksella nähtiin dramaattisia vaiheita, kun joukkueet taistelivat paikasta pudotuspeleihin ja sarjassa säilymisestä. Uskon, että myös alkavalla kaudella nähdään yhtä kutkuttavia sarjavaiheita molemmissa jatkosarjoissa.

Pudotuspeleissä kotietu on aina paremmin jatkosarjan jälkeen sijoittuneella joukkueella.

Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäänyt joukkue tippuu I divisioona A:han kaudeksi 2023-24.

Sarjaohjelmassa voidaan viedä nähdä muutoksia Korisliiga-joukkueiden kansainvälisten pelien myötä. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki osallistuu Mestareiden liigan karsintoihin, kun taas Kataja Basket osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin. Jos joukkueet etenevät lohkovaiheeseen asti, niin sarjaohjelmaa tullaan muokkaamaan sen mukaan.

Korisliigan sarjaohjelma

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut