20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi voitti selkein loppunumeroin Slovakian 85-54 (37-30). Sudenpennut pelaa keskiviikkona viimeisen lohko-ottelunsa Albaniaa vastaan. Voitolla Suomi olisi varmasti lohkokakkonen ja kahdeksan parhaan joukossa.

Sudenpennut antoi myrskyvaroituksen jo kolmannella neljänneksellä, mutta lopullinen kori-ilottelu alkoi päätösneljänneksellä. Slovakia oli vielä 12 pistettä takana ennen päätösneljänneksen alkua, kunnes Suomi löi taululle murskalukemat juosten taululle viimeisen kymmenen minuutin aikana 29-10.

– Meillä oli pelin alussa vaikeata tehdä koreja. Saimme hyviä heittopaikkoja, mutta heitot menivät ohitse, ja ajauduimme väärille raiteille. Pyrimme ratkomaan vuorotellen korinteko-ongelmaa vähän väärillä valinnoilla, päävalmentaja Petri Virtanen aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Onneksi puolustus oli läpi ottelun hyvällä tasolla. Oli kiva huomata, että meillä oli luottamus siihen, että meidän pelitapa ja -suunnitelma kantaa ennemmin tai myöhemmin. Toisella puoliajalla pääsimme karkaamaan – vähän jopa rallattelemaan.

Sudenpennuilta peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Eemi Luukkonen (16/9), Aarni Korkiatupa (14/2), Hugo Boman (13/5), Valtteri Mervola (11/3/5 syöttöä) ja Aamos Laavainen (10/9). Erityisesti Laavaisen esitys penkiltä hiveli päävalmentaja Virtasen silmiä.

– Aamos toi valtavasti energiaa molempiin päihin penkiltä. Kuusi hyökkäyslevypalloa ja puolustuksessa aktiivista pelaamista. Hän aiheutti vastustajalle monta menetystä. Jos ei riistoina, niin ainakin niin, että vastustaja tyri pallon meille.

Slovakialta korkeimman pistemäärän heitti David Novak, jonka saldo oli 13 pistettä.

Suomella on keskiviikkona alkulohko D:n viimeinen ottelu Albaniaa vastaan. Voitolla Sudenpennut on varmasti lohkokakkonen, mikä tarkoittaa paikkaa kahdeksan parhaan joukossa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut