Tshekin Klatovyssa pelatussa neljän maajoukkueen kutsuturnauksessa Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatui saappaat jalassa varhaisessa aamupäiväpelissä Serbialle 75-68 (29-43).

Suomen ensimmäinen puoliaika oli loistavaa susikoripalloa, missä Serbia joutui koville Sudenpentujen paineen alla ja ero venyi kaksinumeroiseksi Suomen hyväksi.

Kolmas neljännes oli kuitenkin suomalaisittain synkkä, kun Serbia nousi keulille vieden kymmenminuuttisen 28-9. Suomi pysyi kuitenkin pelissä mukana loppusummeriin asti, vaikka tällä kertaa Serbia oli parempi.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli paljon pelaajia, jotka sai onnistumisia ja puolustuspäässä olimme yhtenäisiä. Kolmannella neljänneksellä se yhtenäisyys tipahti. Emme saaneet levypalloja, menetimme palloa heidän prässiään vastaan. Kuoppa syveni koko ajan, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Siitä huolimatta noustiin neljännellä neljänneksellä pelaamaan voitosta. Ei lopetettu pelaamista.

Suomella oli alla lauantaimyöhäisillalta kahden jatkoajan trilleri Tshekkiä vastaan. Lauantaina peräti 41 minuuttia pelannut Elina Aarnisalo oli siitä huolimatta jälleen kovassa vireessä, kun Tapiolan Hongan kasvatti tehtaili 20 pistettä, 3 levypallo, 8 syöttöä ja 4 riistoa 24 minuutissa.

Puolustuspäässä Suomelta erottui Kenisha Williams (5/1). Pelinrakentamisessa Aarnisalon aisaparina kunnostautui Lilli Hakkarainen (7/5/3 syöttöä).

– Varsinkin nyt, kun Meri (Kanerva) on pois, niin Lilli on uudessa tilanteessa; suuremmassa pallovastuussa. Hän on kehittynyt siinä hommassa turnauksen aikana ja antaa meille nyt uuden vaihtoehdon siihen rooliin.

Serbian pistekaksikon muodosti Sara Vasiljevic (23/3) ja Bojana Talijan (20/10/5 riistoa).

Suomen otteluohjelmassa on seuraavaksi kaksi Belgia-maaottelua ensi viikolla Urhea-hallissa, jotka toimivat samalla kenraaliharjoituksina 6.8. alkaviin A-divisioonan EM-kisoihin Kreikassa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut