Susiladies esitteli Urhea-halliin kerääntyneellä kotiyleisölleen vauhdikasta ja tapahtumarikasta pelityyliään, kun Viro kaatui suomalaisten käsittelyssä peräti 45 pisteen erolla 79-34 (33-20).

Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin merkkejä tulevasta, kun Virolla oli ajoittain vaikeuksia päästä jopa puolen kentän ylitse Susiladiesin paineessa. Vaikka Suomen heitot menivät ohitse tai syötöt eivät aina löytäneet kohdettansa, niin vauhti säilyi ja palkinto odotti puoliaikaan asti.

– Nämä pelaajat tykkää pelata kimpassa, aika hienoja syöttöralleja. Alkuun heitettiin niitä ohi, mutta sellaista se on. Kun ne alkoivat menemään sisään, niin tuntui, että ne menivät kaikilla, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Joukkuepuolustus, jokainen pisti itsensä likoon, oli mahtavaa puolustusta. Kun hyökkäyspäässä alkoi tulla onnistumisia, niin näytti hyvältä, Susiladiesin sähikäinen Sara Bejedi myötäili.

Puolustus ja hyökkäys saatiin hitsattua yhteen kolmanneksi neljännekseksi, jonka Suomi vei peräti 26-4.

Kolmannen neljänneksen höykytyksen jälkeen eroa oli taululla jo 30 pistettä, eikä Virolta löytynyt enää paukkuja pistää vastaan.

Suomen intensiivinen puolustus veti mehut pois Virosta, joka sortui peräti 36 menetykseen, joista Susiladies juoksi taululle 31 pistettä.

– Se oli aktiivista koko kentän koripalloa, erilaisia puolustusmuotoja, pakotetaan vastustaja ottamaan taka-askelia; se oli meidän tavoite ja siinä tänään onnistuimme. Vastustajalta puuttui muutama pelaaja takakentältä, mikä auttoi meitä, mutta teimme todella hyvää duunia tällä osa-alueella, päävalmentaja Salminen analysoi.

Huomattavaa oli myös, että Susiladies vei levypallot 61-44 ja repi 24 hyökkäyslevypalloa. Tämä kaikki siitä huolimatta, että Viron isosta kalustosta löytyy Mailis Pokkin (9/9) ja Maaja Bratkan (7/5) kaltaisia konkareita.

– Vastustajalla on muutama iso pelaaja, jotka pelaavat kovia sarjoja. Kun katsoo heidän ansioluetteloa, niin onnistuimme todella hyvin levypallojen kanssa. Urheilullisuudella.

– Nyt pitää saada lisää yhteisiä kokemuksia. Vielä tulee sellaisia tilanteita, joissa näkee, ettei tunneta täysin toisiamme. Sitten kun aletaan, niin se tulee näyttämään vielä paremmalta.

Bejedi ja Koskimies pistekärkinä – Linda-Lotta Lehtoranta 8 syöttöä

Susiladiesilla erottui erityisen vahvasti takakenttä, jossa maestrona toimi Linda-Lotta Lehtoranta (5/2), joka tarjoili 8 syöttöä.

– Meillä on erittäin älykkäitä pelaajia Linda-Lotta Lehtoranta etunenässä. Sara (Bejedi) pelasi parhaan pelinsä, mitä hän on pelannut maajoukkuekoripallossa, Salminen kehaisi.

Ensimmäistä maajoukkuekesäänsä liki kolmeen vuoteen Suomen paidassa viettävä Bejedi (13/4/5 syöttöä/4 riistoa) pääsi nautiskelemaan ja näyttämään taituruuttaan ja nopeuttaan erityisesti vapaalla kentällä. Bejedin kavalkadista löytyi mm. koko Viron joukkueen kahville vienyt tyylipuhdas no look -syöttö, josta Annika Holopainen pääsi nostelemaan helpon layupin.

– Itse tuon aina energiaa pelin ja yritän parhaani, Bejedi hymyili ottelun jälkeen.

10 pistettä ja 5 levypalloa tilastoineen Elina Koskimiehen merkitys kentällä näkyi hänen plus-miinus-tilastoissaan, joka oli tolkuton +46 vähän alle 26 minuutissa. Yhdeksään pisteeseen ylsivät Kati Ollilainen (9/9/5 syöttöä) ja kolme kolmosta nakuttanut Anissa Pounds (9/8).

Suomi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 31.7. klo 18:00 Latviaa vastaan Urhea-hallissa.

– Latvialla on kovia pelaajia. Siihen peliin pitää tulla vielä kovempaa kuin tähän, Koskimies ennakoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote