18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat Romanien Ploieștissa käynnistyivät Suomen osalta voitokkaasti, kun Sudenpennut päihitti Itävallan 110-64 (53-36).

Suomi sai ottelun jo aikaisin haltuunsa, eikä Itävalta saanut pistettyä kampoihin. Vaikka Sudenpennuilla oli jo puoliajalla liki 20 pisteen johto, niin murskalukemiksi ero repesi kolmannella neljänneksellä, jonka Suomi vei 26-10.

Suomelle kyseessä oli kisojen ensimmäinen ottelu; Itävalta aloitti kisansa jo perjantaina häviämällä Ruotsille 65-90.

– Ensimmäisellä puoliajalla näkyi tietynlaisena pelivalmiutena, että vastustaja oli eilen pelannut. Vaikka olemme pari päivää harjoitelleet, niin se ei ole sama kuin pelaaminen. Se näkyi levypalloissa ja puolustuspäässä: vastustajalle tuli liian monta koria ajoista ja hyökkäyslevypalloista, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Sen verran saimme pisteitä hyökkäyspäässä, että saimme kohtuullisen hyvä tilanne puoliajalle. Puoliajan jälkeen käytiin asioita lävitse, joita pitää parantaa ja Itävalta jäi kymmeneen pisteeseen kolmannella neljänneksellä. Siinä se ratkesi.

Vain neljään menetykseen sortunut Suomi pääsi pyörittämään koko 12 pelaajan kokoonpanoaan tasaisesti. Korkeimmat pistemäärät heittävät 6/11 kolmosensa heittänyt Viljami Vartiainen (24/2), Miro Little (19/3/3 syöttöä), Morris Ugusuk (14/6/4 syöttöä), Eemeli Yalaho (12/5) ja Eino Pällijeff (10/1/3 syöttöä).

Itävallalta kaksinumeroiset pistelukemat upottivat Joshua Schonback (14/4), Aleksej Kostic (12/7) ja Omer Suljanovic (10/5).

Suomen ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan tulee Belgia.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut