18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Romanien Ploieștissa Suomi voitti alkulohkonsa toisessa ottelussa Belgian 47-79 (29-37). Sudenpennut jatkaa täten puhtaalla pelillä.

Suomi sai erinomaisen alun otteluun vieden avausneljänneksen 10-24. Belgia hivuttautui lähemmäksi toisella neljänneksellä, mutta toisella puoliajalla Sudenpennut lähti lopullisesti omia menojaan.

– Saimme hyvän alun otteluun. Valmentajat Vesa Vertio ja Aleksi Koskinen olivat tehneet hyvää työtä skouttaamisen kanssa ja saimme vastustajan pois heidän omasta pelaamisestaan. Sitten vastustaja vaihtoi puolustustaktiikkaansa ja vaihtoi kaikki palloskriinit. Alkuun meillä oli vaikeaa, mutta lopulta pelaajat adaptoituivat, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi vei kolmannen neljänneksen 11-21, kunnes päätösneljänneksellä Belgia jäi vain 7 pisteeseen kymmenessä minuutissa.

– Tämä oli hyvä kollektiivinen puolustusesitys meiltä. Jos vastustaja jää alle 50 pisteen tällä tasolla, niin se on hyvä suoritus.

Suomelta korkeimmat pistemäärät heittivät Miro Little (21/6/11 syöttöä), Eino Pällijeff (16/4), Viljami Vartiainen (10/4) ja Oliver Kanden (10/5). Belgian pistekärki oli Matthew Hodge (9/4/4 torjuntaa).

Suomen pelit jatkuvat tiistaina, kun vastaan tulee Kypros.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut