18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi jatkaa puhtaalla pelillä kolmen ensimmäisen alkulohko-ottelun jälkeen, kun tänään Sudenpennut päihitti Kyproksen 92-37 (52-23). Suomi pelaa keskiviikkona alkulohko D:n voitosta Ruotsia vastaan.

Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Suomi pisti Kyprokselle jauhot suuhun jo ensimmäisen neljänneksen aikana 28-7. Kypros jäi myös kolmannella ja neljännellä neljänneksellä alle kymmenen pisteen.

– Lähtökohta oli, että todennäköisesti vastassa on aikaisempia vähän heikompi joukkue. Monesti nämä ovat pelaajilla hankalia pelejä valmistautua. Yhdessä sovittiin, että valmistaudutaan kuten muihinkin ja kunnioitetaan tapahtumaa: pelataan, kuten harjoitellaan, ja samalla viedään eteenpäin omaa pelaamista, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Nuoret miehet hoitivat pelin tyylikkäästi. Aika nopeasti saatiin peli ratkaistua ja puolustuspää pidettyä kohtuullisen hyvin sellaisena, mikä on lähellä, mitä joukkueena haluamme.

Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Viljami Vartiainen (18/2), Morris Ugusuk (16/6), Oliver Kanden (12/3) ja Eino Pällijeff (10/7). Kyprokselta Stefanos Tigkas upotti 11 pistettä.

Suomella on keskiviikkona edessä alkulohkon viimeinen ottelu Ruotsia vastaan. Voitolla Suomi on varma lohkoykkönen ja kahdeksan parhaan joukossa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut