Susiladies kohtaa perjantaina 5.8. klo 18:00 Islannin ja sunnuntaina 7.8. klo 16:00 Ruotsin Hakametsän Jäähallissa, Tampereella.

EM-kisojen karsinnoissa Islanti on hävinnyt molemmat kaksi otteluaan, kun tappiot ovat tulleet sekä Romanialle että Unkarille. Vastus ei siitä tule ainakaan keventymään marraskuun ikkunassa, kun vastaan tulee ensimmäisenä C-lohkon neljäs joukkue Espanja.

Islannin lähivuosien tähtipelaajaksi on noussut Italian pääsarjaan kesällä sopimuksen allekirjoittanut 25-vuotias Sara Rún Hinriksdóttir. 185-senttinen koripallolinkkuveitsi on ollut EM-karsinnoissa joukkueensa ykkönen pisteissä (16.0), levypalloissa (9,0) ja syötöissä (5,0).

– He pelaavat paljon Hinriksdóttirin kautta. Hän on lähes kaikissa heidän actioneissa mukana ja avainroolissa. Hän on todella monipuolinen pelaaja: pystyy heittämään, luomaan muille tilanteita ja ajamaan myös kohti koria, Hellman kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Jos Hinriksdóttiria ja Tanskassa edelliskaudella pelannutta Thóra Kristín Jónsdóttiria ei oteta mukaan laskuihin, niin jokainen Islannin kokoonpanosta pelaa kotimaassaan.

– He ovat aika pienikokoinen joukkue. He vaihtavat skriinejä puolustuksessa paljon ja yrittävät suojella kolmen sekunnin aluetta. Heidän hyökkäyspeliään voisi kuvata paljon leikkauksia sisältäväksi.

Suomi ja Islanti kohtaavat perjantaina 5.8. klo 18:00 Hakametsän Jäähallissa, Tampereella.

Ruotsi pelaa EM-karsinnoissa poikkeuksellisesti vain kolmen joukkueen J-lohkossa, jossa ruotsalaiset ovat pelanneet vasta yhden pelin. Viime marraskuussa Ruotsi hävisi Latvialle vieraissa 89-70.

Tampereella ennakkotietojen mukaan Ruotsi saapuu joukkueelle, jossa Latvia-ottelusta pelanneita on mukana viisi kappaletta. Jos Islanti on pienikokoinen, niin Ruotsi on päinvastainen: suurin osa joukkueesta on yli 180-senttisiä.

– Ruotsi on todella kookas, erityisesti kakkos- ja kolmospaikalla. Aika vähän heillä on pallonkäsittelijöitä mukana, joten siihen meidän pitää iskeä.

Tähtipelaajiksi lukeutuvat 28-vuotias Paulina Hersler, joka viimeisteli israelilaiselle Ramlalle 15,5 pistettä per peli Eurocupissa viime kaudella. Ramla tulee pelaamaan ensi kaudella Euroliigaa. Europelikokemusta edustaa myös 30-vuotias Farhiya Abdi, joka pelasi kaksi ottelua Euroliigaa turkkilaisessa Kayseri Basketbol SK:ssa.

Joukkueesta löytyy myös neljän pelaajan edustus Ruotsin pääsarjan ykkösjoukkueesta, Luleå Basketista: Ellen Nyström, Allis Nyström, Fanny Wadling ja Josefin Vesterberg.

– Luleå on Ruotsin ykkösjoukkue tällä hetkellä. Lisäksi heiltä löytyy kaksi nuorta lupausta: ensi kaudeksi Michigan Stateen siirtyvä Stephanie Visscher ja samassa joukkueessa juuri freshman-kaudellaan 11,8 pistettä heittänyt Matilda Ekh.

Susiladies ja Ruotsi kohtaavat sunnuntaina 7.8. klo 16:00 Hakametsän Jäähallissa, Tampereella.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut