Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Susiladiesin aggressiivisuus ja vauhti oli rautaa, kun ensimmäiset puolitoista minuuttia suomalaiset riistivät ja raastivat taululle tylyt lukemat 13-0. Islanti sai alkushokin jälkeen hetkeksi pelistä paremmin kiinni, mutta ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät lopulta Susiladiesille 32-12.

– Me aloitettiin superhyvin. Intensiteetti oli korkealla ja oltiin aggressiivisia. Sitten tuli pikkunen alamäki, mikä on odotettavissa, koska peleissä mennään ylös ja alas. Loppuun asti jaksettiin painaa ja voitto tuli, Anissa Pounds kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Tasaisemman toisen neljänneksen jälkeen lopullinen repäisy nähtiin kolmannella neljänneksellä, jolloin Susiladiesin johto venyi parhaimmillaan 34 pisteeseen, eikä paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä.

– Ensimmäisellä puoliskolla hävittiin levypallot. Parannettiin toisella ja nostettiin puolustuksen intensiteettiä. Vaihdettiin vähän puolustusta, siinä kohtaa vähän passivoiduttiin, mutta löydettiin toisella puoliajalla intensiteetti takaisin, Ebba Pekonen kertoi.

Salminen: ”Ei se helppoa ollut”

Ottelun sävelet olivat selvät: Islanti ei ollut kertaakaan johdossa eikä missään vaiheessa saanut edes kirinpoikasta aikaiseksi. Islanti oli odotetusti pienikokoinen, mutta sitkeä. Siitä osoituksena, että vieraat veivät levypallokamppailun 38-45.

– Ei se helppoa ollut, päävalmentaja Pekka Salminen huomautti.

– Jokainen näistä kolmesta harjoitusottelusta on tähän mennessä ollut erilainen. Hyvää oppia jälleen kerran. Me tarvitsemme yhteisiä kokemuksia EM-karsintoja ajatellen, Salminen jatkoi.

Susiladies sai onnistumisia laajalta rintamalta ja jaettua minuutteja tasaisesti. Tehotilastoissa erottuivat Annika Holopainen (17/2/4 riistoa), Elina Koskimies (12/5/ syöttöä), Kati Ollilainen (7/1/6 syöttöä), Sara Bejedi (12/2/3 syöttöä) ja Ebba Pekonen (11/0).

Islannin korkeimmat pistemäärät heittivät Dagný Lísa Davíðsdóttir (13/8), Helena Sverrisdottir (12/9) ja Sara Rún Hinriksdóttir (11/5).

Susiladiesin pelit jatkuvat Hakametsän jäähallissa sunnuntaina 7.8. klo 16:00, kun vastaan tulee Ruotsi.

– Ruotsilla on todella kovia pelaajia. Meidän pitää parantaa ihan kaikilla osa-alueilla, jos halutaan voitto saada Ruotsista, Pekonen ennakoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote