Susijengin kanssa samassa alkulohkossa pelaavan Puolan riveissä kuohuu, kun veljekset Mateusz Ponitka ja Marcel Ponitka ajautuivat riitoihin. Joukkueen kapteeni Mateusz potkaisi pikkuveljensä ulos maajoukkueesta.

Nuorempi veljeksistä, Marcel, purki tuntojaan Puolan mediassa. Hän syytti isoveljen savustaneen hänet pois maajoukkueesta.

– Sain tiedon, ettei valmentajalla ole kanssani ongelmia, mutta Mateusz ei hyväksy minua joukkueeseen eikä näe mahdollisuutta toimia kanssani maajoukkueen menestyksen eteen, Marcel avasi tilannetta.

– Veikkaan, ettei kapteeni hyväksynyt minua ja hän vaikuttaa kokoonpanoon ja asettaa ehdot tässä suhteessa eikä se koske vain minua, Marcel jatkoi.

Marcel Ponitka kritisoi vahvasti veljeään.

– En tunne syyllisyyttä tästä tilanteesta enkä ymmärrä miksi Mateusz mustamaalaa minua kaikin tavoin ja seisoo urani tiellä. Minulla ei ole mitään peiteltävää. Jos Mateuszilla on jotain asiaa kanssani tai haluaa sanoa, hänen ei pitäisi pistää päätään santaan. Hänen pitäisi istuutua alas ja käydä kahdenvälinen keskustelu kanssani eikä pelata tällaisia pelejä kanssani.

Mateusz ei jäänyt suinkaan sanattomaksi tilanteessa, vaan latasi oman versionsa tilanteesta.

– Haluaisin nähdä jotain todisteita siitä, että olisin antanut uhkavaatimuksen jollekin tai jotain sellaista. Hänen haastattelunsa jälkeen on selvää, etten voi pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa. Sitä paitsi uskon, että joukkuetta rakennettaessa tarvitaan ihmisiä joilla on luonnetta eivätkä itke julkisesti ja tunne itsesääliä.

Mateusz myöntää, että kyse on perheriidasta, joka on eskaloitunut nyt myös maajoukkueeseen.

– Marcel ja hänen vanhempansa tekevät toisistaan koko ajan uhreja enkä anna kenenkään loukata perhettäni. Valitsin oman elämänpolkuni 19-vuotiaana. Siitä lähtien vanhempani ovat jatkuvasti haukkuneet vaimoani ja minua ja myöhemmin Marcel liittyi heihin. Olen keskustellut asiasta hänen kanssaan ja varoitin häntä, että perheemme tekee kaikkensa eristääkseen minut, sillä he eivät pidä minusta.

– Ikävä kyllä Marcel valitsi eri tien. Ja ainakin hän tarvisi apuani, mukaan lukien taloudellista, en koskaan hylännyt häntä. Vastalahjana hän haukkui minua ja vähätteli taitojani. Kysy Marcelilta keskustelustamme valmentajamme kanssa Zielona Gorassa, Saso Filipovskin kanssa, ja hänestä itkemässä. Tai kuinka hän haukkui minua muille pelaajille kuten Lukasz Koszarekille.

– Olin hiljaa liian kauan enkä koskaan puhunut Marcelista. Kukaan ei tiedä totuutta, joka pitäisi kertoa.

Mateuszin mukaan veljesten välit ovat tällä hetkellä poikki.

– Tätä konfliktia ei voi päättää. En voi kuvitella pelaavani hänen kanssaan samassa joukkueessa. Jos päävalmentaja päättää, että Marcel on joukkueelle hyödyllisempi, olen enemmän kuin iloinen antaessani hänelle paikkani maajoukkueessa.