Susijengi pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla alkavia MM-jatkokarsintoja sekä syyskuun alussa alkavia EM-kisoja kaadettuaan Ukrainan. Lauri Markkanen pääsi kotiyleisön edessä nautiskelemaan voitosta ja piste-ennätyksestä.

42 pistettä tehneen Markkasen johtama kori-ilottelu jätti tuskin ainuttakaan LähiTapiola Areenalla istunutta katsojaa kylmäksi. Tapahtuma oli lukuisille halliin saapuneille ensimmäinen paikan päällä seurattu koripallo-ottelu koskaan, eikä parempaa PR:aa olisi voinut keksiä.

– Ennen peliä sanoin, että tavoitteet tästä illasta on loppuunmyyty halli ja tiukka voitto, ja kumpikin saatiin, Markkanen heitti Koripalloliiton tiedotteessa.

Markkanen heitti ottelussa 42 pistettä, jolla hän jakaa maajoukkueen yhden pelin piste-ennätyksen yhdessä Timo Lampénin, Kari-Pekka Klingan ja Hanno Möttölän kanssa.

– En tiennyt piste-ennätyksestä ennen kuin Hanno (Möttölä) siitä pelin loppuvaiheilla sanoi. Pari vapaaheittoa ja pari helppoa nostoa meni ohi, eli kyllä tuossa mahdollisuudet oli ennätystä parannella, mutta voitto haettiin ja se on se, joka lopulta merkitsee.

Lähde: Koripalloliiton tiedote