Susijengin MM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavat viikot tulivat päätökseensä torstaina, kun joukkue peittosi Ukrainan kenraaliharjoituksessaan Jyväskylän LähiTapiola Areenalla. Joukkueen tuoreen päävalmentajan Lassi Tuovin mukaan Susijengi voi olla tyytyväinen valmistaviin viikkoihinsa kesän huipennuksen kynnyksellä.

Susijengi käynnisti loppukesän 2022 leirityksillä Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä ja Helsingin Urhea-hallilla, jonka jälkeen joukkue otti suunnakseen Tampereen ja kohtasi Hakametsässä Belgian kahdesti.

Tampereelta palattuaan Susijengi taipui Liettuassa isäntäjoukkueelle perättäisinä päivinä Kaunasissa ja Vilnassa, jonka jälkeen tie vei Helsingin kautta Jyväskylään ja jatkoaikavoittoon Ukrainasta.

– Tärkein asia leiritykseen tullessa oli saada kesätauon jälkeen joukkueen tekeminen takaisin uomiinsa ja sitä pääsimme harjoittelemaan ensimmäiset kaksi viikkoa. Olemme kierrättäneet näissä otteluissa isoa pelaajarinkiä ja uskon sen olevan vahvuus myös tulevaan, Tuovi summaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Peliviikot olivat vaihtelevia. Liettua-otteluissa olimme raskaiden treeniviikkojen jälkeen puhki emmekä päässeet kilpailemaan haluamallamme tavalla, mutta toisaalta Liettua antoi meille hyvän kokemuksen siitä, mitä priorisoisimme viimeisellä valmistavalla viikolla ennen MM-jatkokarsintoja ja miten lähteä Ukraina-peliin.

Tuovi on ennen kaikkea tyytyväinen siihen, että Susijengi on päässyt jälleen kerran harjoittelemaan. Syksyllä 2017 uuteen uskoon muokattu FIBA:n MM- ja EM-karsintajärjestelmä ja kaksivuotinen pandemia ovat vähentäneet maaotteluiden määrää merkittävästi, mutta tänä kesänä otteluita on ollut jälleen kuin vanhoina, hyvinä aikoina.

– Tämä on ollut pelaajille arvokas kesä. Susijengin kannalta on tärkeää, että olemme päässeet tekemään perusharjoittelua joukkueena yhdessä. On myös pelaajien seurajoukkueuran kannalta erinomaista, että he pääsevät lähtemään syyskauteen vietettyään kesän näin kilpailullisessa ympäristössä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote