Bulgarian Sofiassa pelatut 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat päättyivät Saksan voittoon, kun finaaleissa saksalaiset voittivat Suomen 100-72 (51-37). Sudenpentujen Olavi Suutela valittiin turnauksen All Star -viisikkoon.

Saksan fyysisyys vei Suomelta mehuja neljännes neljännekseltä ja ero kasvoi tasaisesti selkeisiin loppulukemiin asti.

– Luonnollisesti päällimmäinen tunne on pettymys. Kovasti yritimme valmistautua siihen, että olisimme pystyneet pistämään paremmin kampoihin kuin alkusarjassa. Valitettavasti emme siinä onnistuneet, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi kärsi koko turnauksessa kaksi tappiota, joista molemmat tulivat Saksaa vastaan. Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Suomi hävisi 59-84.

– Saksa oli sen verran intensiivinen ja fyysinen joukkue, että jos haluaa pärjätä, niin pitää pystyä paremmin taistelemaan omasta metristä puolustuksessa, auttaa vahvemmin ja voittaa levypalloja. Siihen meidän joukkueella ei ollut tänään riittävästi eväitä.

– Hyökkäyksellisesti teimme tarpeeksi laadukkaasti pisteitä. Periaatteessa tuolla hyökkäyksellä olisi voinut kilpailla voitosta, mutta puolustuspeli ja vaadittava fyysisyys ratkaisivat voiton Saksalle.

Suomen pistekaksikko oli jälleen Elmeri Abbey (17/7/5 syöttöä/5 riistoa) ja Olavi Suutela (18/6). Vaihdosta hyvät minuutit pelasivat muun muassa Eetu Heinonen (8/8/8 syöttöä) ja kolme kolmosta upottanut Matias Haliseva (9/3).

Saksan pistenelikon muodosti Keenan Garner (16/4), Declan Duru (16/7), Christian Anderson (15/1/4 syöttöä) ja Eric Reibe (14/6).

16,8 pisteen ja 10,1 levypallon keskiarvoilla pelannut Suutela valittiin turnauksen All Star -viisikkoon.

Sudenpennut nousi 16-vuotiaissa pojissa A-divisioonan EM-kisoihin

Tappiosta huolimatta Sudenpennut saavutti päätavoitteensa, mikä oli nousu A-divisioonaan 16-vuotiaissa pojissa ensi kesäksi.

– Se on suomalaiselle koripallolle tärkeää, että juniorit pääsevät pelaamaan nuoresta lähtien Euroopan parhaita vastaan. Se helpottaa siirtymistä pelaamaan myös aikuistasolla Euroopan parhaita vastaan.

– Pelasimme kahdeksan kansainvälistä ottelua, joista kaksi Saksaa vastaan. Kuusi erilaista koripallomaata, kuusi hyvin erilaista kokemusta. Täältä palaa Suomeen joukkueellinen pelaajia ja valmentajia kokemuksia rikkaampina, toivottavasti myös motivoituneina. Turnaus kertoi, että tietyissä asioissa suomalainen koripallo on hyvissä kantimissa. Saksa-pelin fyysiset haasteet toivottavasti opettavat ja motivoivat harjoittelemaan paremmin.

– Toivottavasti ne 2007 syntyneet pelaajat, jotka katsoivat tätä loppuottelua, lähtevät huomenna tekemään ekstrakuntopiiriä erityisellä intohimolla. Se oli osa-alue, jossa olimme Saksaa jäljessä.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut