EM-kisoihin huipentuvan maajoukkuekesän aikana suuren yleisön mielenkiinto on kohdistunut ennen kaikkea Lauri Markkaseen, joka on pelannut ensimmäiset maaottelunsa sitten kesän 2018.

Jyväskylän iso vaalea onkin antanut tulosten puhua puolestaan – 22 pistettä ja 11 levypalloa Ruotsia vastaan, 19 pistettä ja ratkaiseva kolmen pisteen heittoa Kroatiassa sekä viimeksi käsittämätön 42 pisteen ja yhdeksän levypallon show kotikaupungissaan Ukrainaa vastaan.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan Markkasen arvo parketilla on kiistämätön, mutta hänen vaikutuksensa ulottuu vielä paljon pelikenttää kauemmas.

– Lauri on pelannut erinomaisesti, mutta vielä tärkeämpää on, miten sitoutunut hän on tähän ryhmään, miten uskomattoman hyvällä ilmeellä hän on tässä porukassa. Lauri aidosti rakastaa koripalloa ja pitää kavereiden kanssa kentällä hauskaa. Kun hän menee kentälle, hän sytyttää paitsi taidoillaan, myös peli-ilmeellään ja kollektiivisuudellaan, Tuovi ylistää Koripalloliiton tiedottessa.

Mutta, kuten jokainen joukkueurheilua koskaan seurannut tietää, tähtipelaajakin on vain osa kokonaisuutta.

– Lauri on pelannut tämän kesän seitsemästä maaottelusta kolme, jonka lisäksi meiltä on ollut vuoroin Sasua (Salin) pois, vuoroin (Mikael) Jantusta, (Alexander) Madsenia, Miro Littleä. Olemme kääntäneet tämän voimavaraksemme kokeilemalla erilaisia viisikoita ja ajamalla vähemmän pelanneita pelaajia sisään, Tuovi arvioi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote