Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui 13. A-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut puolusti Saksan kumoon kisojen viimeisessä ottelussaan 40-51 (22-32). Suomen sijoitus tarkoittaa, että Sudenpennut säilytti paikkansa A-divisioonassa.

Saksa ei missään vaiheessa johtanut ottelua, kun Sudenpentujen puolustus oli tiivistä ja piti saksalaiset neljännes kerrallaan pienissä pisteissä. Kolmannella neljänneksellä ero venyi parhaimmillaan 14 pisteeseen.

Päätösneljänneksen loppupuolella Saksa kiri vielä kerran 7 pisteen taakse, mutta viimeiset minuutit Suomi piti päänsä puhtaana.

– Tämä oli äärimmäisen hyvä puolustusottelu ja jo toinen kerta tänä kesänä, kun puolustimme Saksan ulos pelistä. Vaikka oma hyökkäyspelaaminen oli haastavaa, niin puolustus loi meille selkänojan, johon pystyimme tukeutumaan, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen aloitti Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Tappio Saksaa vastaan olisi tarkoittanut Suomelle tippumista B-divisioonaan.

– Aamusta asti pelaajat oli äärimmäisen keskittyneitä ja vastaanottavaisia. Välittömästi oli todella kova luottamus, että me tulemme hoitamaan tämän homman kotiin.

Suomen, ja koko parketin, ykkönen oli Tiia Talonen, joka väänsi 22 pisteen, 5 levypallon, 4 syötön ja 4 riiston tilastorivin. Levypalloista huolen pitivät Sohvi Saviniemi (4/11) ja Nicole Ogun, joka repi 8 pisteen ja 4 syötön kylkeen 13 levypalloa. Saksan paras pistenainen oli Paula Paradzik, jonka saldo oli 13 pistettä.

– Ympärillä on ollut osaava ja ahkera valmennusstaffi, joka ei katso työtunteja tai -tehtäviä, sekä ovat valmiina pistämään itsensä likoon jokaisessa tilanteessa. Sitä samaa kulttuuria olemme halunneet välittää myös pelaajille. Meillä on ollut paljon vastoinkäymisiä, pelaajat ovat joutuneet pelaamaan eri rooleissa ja tekemään eri asioita, mihin he ovat tottuneet, Palviainen aloittaa.

– Tämä kaikki on kasvattanut näistä pelaajista viimeisen puolentoista vuoden, ja tämän turnauksen, aikana valtavan sinnikkään mimmiporukan. Se varmasti näkyi tänään tässä ottelussa.

Suomen kaikki tyttömaajoukkueet edelleen A-divisioonatasolla

Kesään lähtiessä Suomen jokainen tyttöpuolen maajoukkue pelasi A-divisioonatasolla ja syksyn kynnyksellä, EM-kisojen jälkeen, tilanne on sama: 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja 20-vuotiaiden naisten maajoukkueet pitivät paikkansa A-divisioonassa.

– Minimitavoite täyttyi. Tämä 16-vuotiaiden kesä osoittaa, että pystymme täysin olemaan samalla kentällä näiden joukkueiden kanssa. Viimeinen askel on vielä otettava, jotta voimme kilpailla EM-mitaleista. Se askel vaatii päivittäistä laadukasta työntekoa ja yhteen hiileen puhaltamista pelaajilta, seuravalmentajilta ja maajoukkuevalmentajilta.

– Haluan kiittää tästä puolestatoista vuodesta näitä kaikkia, jotka ovat olleet tätä tekemässä yhdessä. Tämä joukkue edustaa pientä määrää, niistä ihmisistä, jotka ovat tämän asian takana olleet. Vielä ne hienoimmat asiat ovat edessäpäin suomalaisessa tyttö- ja naiskoripallossa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut