Elias Valtonen oli yksi Susijengin monesta onnistujasta lauantain Puola-voitossa. Valtonen raastoi tuttuun tapaan puolustuksessa, mutta sai tärkeitä onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Valtonen lisäsi suomalaisjohtoa kahdella kolmosellaan ja up and under -liikkeillään, mutta ennen kaikkea koko Puola oppi ottelun myötä tuntemaan Valtosen D:n. Valtonen tarrautui Puolan tähtipelaajiin AJ Slaughteriin ja Mateusz Ponitkaan kuin purukumi lantsarin pohjaan eikä lähtenyt repimälläkään.

– Lataus oli tosi hyvä tänään ja kaikilla oli hauskaa kentällä. Oltiin Israel-pelin jälkeen sisuuntuneita ja valmiina pelaamaan ja tuli tällainen peli sen ansiosta, Valtonen pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Israel-ottelussa Suomi selkeästi alisuoritti monella rintamalla, ja se näkyi myös tulostaululla. Lauantaina oli toinen ääni kellossa.

– Tiesin kyllä, että eilisen jälkeen piti nostaa tasoa ja olla valmiina pelaamaan. Henkilökohtaisesti tiedän kyllä, mihin pelaajana pystyn ja pitää jatkaa siitä, mistä tänään alkoi.

Susijengi viettää sunnuntaina välipäivää. Maanantaina se saa kovan luokan haasteen kohdatessaan Serbian. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorina lähetyksinä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote