Lauantaina koripallon EM-kilpailuissa pelattiin yhteensä 12 ottelua, kun jokaisessa lohkossa oltiin pelivuorossa.

Susijengi avasi voittotilinsä komeasti selvällä voitolla Puolasta. Serbia sen sijaan pisti lohkon isäntämaa Tshekin selän seinää vasten napaten selvän 81-68-voiton. Nikola Jokic (18/11/5) oli Serbian ykkönen ja Tshekiltä Vojtech Hruban (13/4) ja Vit Krejci (13) nousivat korkeimpaan pistemäärään. Hollanti piti Israelia pinteessä, mutta Deni Avdijan (21) johdolla Israel puristi 74-67-voiton.

A-lohkossa Espanja ja Turkki jatkavat puhtaalla pelillä. Espanja jätti Georgian vaille mahdollisuuksia 90-64-voitolla Willy Hernangomezin (14) hääriessä parhaana pistemiehenä. Turkki otti selvän 101-87-voiton Bulgariasta Cedi Osmanin (25/8) ollessa kuumana ja Montenegro yllätti Belgian 76-70.

B-lohkon huippuottelussa sekä Liettua että Ranska olivat käytännössä pakkovoiton edessä ja Ranska kairasi tärkeän 77-73-voiton päätösneljänneksen kirillään. Liettua ei saanut Evan Fournieriä kuriin ja nappasi näin avausvoittonsa. Saksa jatkaa voittojen tiellä kaadettuaan Bosnia ja Hertsegovinan 92-82 Dennis Schöderin (18/3/9) ja Franz Wagnerin (18/5) johdolla. Bosnian ykkönen oli 30 pistettä nakuttanut Dzanan Musa. Suomalaisbosnialainen Emil Sulejmanovic keräsi neljässä minuutissa tilastoihinsa levypallon ja syötön. Slovenia tyylitteli selvän 103-88-voiton Luka Doncicin tilastoidessa 19 minuutissa 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

C-lohkossa Jukka Toijalan valmentama Viro koki niukan 73-74-tappion Ukrainalle. Giannis Antetokounmpo (25/11) ja Tyler Dorsey (23) siivittivät Kreikan voittoon Italiasta Simone Fontecchion 26 pisteen iltapuhteesta huolimatta. Kroatia jatkoi voittojen tiellä ottamalla selkeän 86-65-voiton.

Sunnuntaina Susijengi viettää lepopäivää, mutta A- ja B-lohkoissa pelataan yhteensä kuusi ottelua. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorina lähetyksinä sekä myös muita huippukamppailuja. Sunnuntaina nähdään Liettuan ja Saksan välinen kohtaaminen.