Liettuan EM-kisat ovat menneet pahasti alakanttiin, kun yhtenä mitalisuosikkina pidetty joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Sunnuntaina tuplajatkoajalle venyneen Saksa-ottelun jälkeen Liettua teki protestin ottelun tapahtumista.

Liettuan mukaan tuomarit tekivät ottelussa virheen, kun kolmannella neljänneksellä teknisen virheen jälkeen heiltä jäi yksi vapaaheitto saamatta. Jonas Valanciunas sai kaksi vapaaheittoa, kun häntä rikottiin heittotilanteessa ja samassa tilanteessa Saksan kanadalaissuomalainen valmentaja Gordon Herbert sai teknisen virheen. Liettualta jäi kuitenkin siitä vapaaheitto saamatta. Liettua teki ottelun jälkeen asiasta protestin.

FIBA ei kuitenkaan ottanut protestia käsittelyyn, sillä protesti pitäisi jättää tunnin sisään ottelun päättymisestä ja Liettua ylitti aikarajan. Vaikka protesti olisi jätetty ennen aikarajan umpeutumista, niin se ei olisi siltikään mennyt läpi.

– Se olisi hylätty, sillä protestin syy ei ole sellainen, että protestia voisi tehdä, FIBA kertoi tiedotteessaan.

Maanantaina pelit jatkuvat C- ja D-lohkon otteluilla. Susijengi kohtaa iltaottelussa Serbian kello 22.00 alkaen. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.