Serbia piti Susijengille koripallo-oppituntia ja näytti miksi se on kisojen suurin ennakkosuosikki ottamalla vakuuttavan 100-70 (62-34).

Ottelun alku näytti Lauri Markkasen ja Nikola Jokicin 1 vs. 1 -ottelulta, jossa Jokic veti pidempää kortta kerta toisensa jälkeen. Suomen piti pelissä mukana Edon Maxhuni henkilökohtaisilla suorituksillaan. Maxhuni heitti avausneljänneksellä 10 pistettä. Suomi johti ottelua aina ensimmäisen jakson puoliväliin saakka, mutta Serbia käänsi ottelun yhdellä tähtipelaajien viiden pisteen hyökkäyksellä. Vasilije Misic kalasti kolmen pisteen heitossa virheen ja sai and-onen. Misic heitti sen ohi ja Jokic poimi marjat nostaen irtopallon sisään.

Sen jälkeen Serbia esitti todellista koripallon taidetta ja Suomella oli VIP-paikat. Serbia takoi ensimmäiselle neljännekselle 33 pistettä. Suomen 22 oli hyvä määrä, mutta Serbia repi Suomen puolustuksen riekaleiksi.

Serbia aloittoi toisen neljänneksen 9-0-runilla ja peli alkoi näyttää Suomen osalta jo nyöryyttävältä. Suomi oli neljä minuuttia pisteittä ennen kuin Markkanen vihdoin onnistui. Se ei paljon lohduttanut, kun Serbia esitteli miten monella eri tapaa pisteitä voi tehdä. Susijengille tuli valtava määrä menetyksiä, joista Serbia pääsi juoksemaan ja sinipaitojen selkä alkoi hiljalleen taipua. Ensimmäisen puoliajan huipensi 5,3 sekuntia ennen loppua Elias Valtosen sisäänheitto, joka meni suoraan rajan yli eikä lähellä ollut ketään omaa pelaajaa. Suomen olotila vaikutti koppiin mennessä luovuttaneelta ja lamaantuneelta. Serbian johtolukemat olivat 62-34.

Toiselle puoliajalle tuli aggressiivinen ja sisuuntunut Susijengi ja Suomi sai pienen nosteen päälle. Suomi sai tärkeitä onnistumisia, kun kentällä nähtiin pääasiassa kakkosviisikot. Molemmilla joukkueilla on peli jo tiistaina, joten tähtipelaajia hieman lepuuteltiin. Lopulta tulostaululla oli Serbian voittolukemat 100-70.

Markkanen oli paras pistemies 18 pisteellä. Kaksinumeroisille pääsivät myös Maxhuni (10) ja Elias Valtonen (10).

Susijengin pelit jatkuvat heti tiistaina, kun Suomi kohtaa Tshekin. Ottelu alkaa kello 18.30. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittää ottelun suorana lähetyksenä.

Ottelutilastot