Susijengi koki toisen tappionsa EM-kisoissa, kun Serbia näytti miksi se on kisojen suurin ennakkosuosikki voitettuaan 100-70. Susijengin leirissä ei tappiota selitelty.

– Sanotaanko näin, että Serbia näytti, miten eurooppalaista huippukoripalloa pelataan, uransa 150. miesten maaottelun pelannut Petteri Koponen (0/1) hymähti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Meidän hyökkäyspelaaminen oli ihan ok, mutta puolustus ei ollut ollenkaan samalla tasolla. Ihan liian usein jouduttiin kaivamaan palloa sukasta, ja jälki on sitten tuon näköistä. Nyt vaan pää pystyyn ja huomenna on iso peli, kapteeni Shawn Huff (6/1) kuittasi ottelun kulun.

Pelinrakentaja Vasilije Micicin (14/3/7 syöttöä) ja sentteri Nikola Jokicin (13/14/7 syöttöä) ympärille rakentunut serbihyökkäys oli aivan päätösjakson alkuun asti pysäyttämätön. Yhden NBA:n kirkkaimman tähden ja yhdeksän Euroliiga-pelaajan yhteispeli oli ihailtavaa katsottavaa.

– Serbia todellakin ansaitsi voittonsa. He pelasivat koripalloa korkeimmalla tasolla tässä EM-turnauksessa, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi tiivisti.

– Emme olleet valmiita pelaamaan tällä tasolla. Saimme peliin hyvän alun, jonka jälkeen he juoksivat meidät jalat alta. Nyt meidän tehtävämme on hakea oppi tästä pelistä, resetoida itsemme ja valmistautua huomiseen, kiinnitti Tuovi katseet tiistai-illansuun suurin panoksin pelattavaan Tshekki-otteluun.

Lähde: Koripalloliiton tiedote