Lauri Markkanen oli jälleen Suomen pelin johtotähti, kun hän heitti 33 pistettä Tshekkiä vastaan. Tshekki yritti pysäyttää Markkasen kaikin keinoin, muttei onnistunut siinä.

Kuten ennakkoon uumoiltiin, peli äityi hetkittäin kuumaksi. Prahan O2 Areena kiehui kuin hiidenpata, kun Lauri Markkanen ja Jan Vesely keskustelivat isoin kirjaimin kasvokkain päätösjakson alussa yleisön huutaessa niin, että kattorakenteet tärisivät.

Tshekin ison arsenaalin miehet Jan Vesely, Ondrej Balvin (7/5) ja Martin Kriz (0/1) yrittivät uida Markkasen päähän puolustamalla sääntökirjan lisälehdillä, mutta Markkanen piti pokerinsa ja antoi pelinsä puhua puolestaan. Markkanen laukoi päätösjaksolla tshekkiläishäkkiin ison heiton toisensa jälkeen ja lähetti katseellaan rakkaita terveisiä puolustajiensa suuntaan.

– Me ollaan kaikki kilpailijoita tuolla kentällä ja välillä pitääkin näyttää vähän tunteita, Markkanen kuittasi kysyttäessä päätösjakson alun torikokouksestaan Veselyn kanssa.

– Lassi (päävalmentaja Tuovi) puhui koko ajan hetkessä pysymisestä, yhden tilanteen pelaamisesta kerrallaan. Kentällä oli tänään kaksi erittäin kovaa pelaavaa joukkuetta, mutta pysyimme koko ajan kontrollissa emmekä lähteneet lipsumaan omasta peliajatuksestamme. Teimme sen, mitä pitikin, Markkanen totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi päättää alkulohkon kohtaamalla torstaina Hollannin. Ottelu alkaa kello 15.00. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote