Susijengi otti tiukan otteen lohkon kakkospaikasta voittamalla Hollannin selvin numeroin 88-67 (48-31).

Hollannilla ei ollut ottelussa panosta, mutta Susijengi tarvitsi voiton taistellakseen lohkon kakkospaikasta. Kakkospaikka tosin vaatii vielä Serbian voittoa Puolasta myöhemmin torstai-iltana.

Ottelu oli Susijengille varmasti yksi EM-historian helpoimmista, sillä Suomi pisti Lauri Markkasen johdolla Hollannille jauhot suuhun heti ottelun alusta saakka. Ero kasvoi nopeasti jo 20 pisteen tienoille avausneljänneksellä.

Toisella puoliajalla ero kävi jo 29 pisteessä, ja vaikka Suomi tuntui pelaavan ottelun lopun hieman puolivaloilla, niin ei Hollanniltakaan löytynyt enää parasta puristusta.

Päävalmentaja Lassi Tuovi jakoi laajasti vastuuta koko miehistölle. Lauri Markkanen oli jälleen paras pistemies heittäen 16,5 minuutissa 22 pistettä. Shawn Huff kasasi 14 pistettä. Jokainen Susijengin pelaaja pääsi pisteille ottelussa.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina Berliinissä neljännesvälierillä. Tuleva vastustaja on vielä auki ja ratkeaa torstain muiden tulosten myötä.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorina lähetyksinä.