Lauri Markkanen takoi miesten maajoukkueen uudeksi piste-ennätykseksi 43 pistettä johdattaessaan Susijengin voittoon Kroatiasta. Samalla Suomi eteni puolivälieriin.

Markkanen oli aivan pysäyttämätön ottelussa. Koreja syntyi milloin donkeista, milloin koko kentän coast-to-coast –ajosta, milloin keskimatkan hypäristä, kaaren takaa, korin alta ja milloin vain suoraan vastustajan naamaan, vaikka käsi oli häiritsemässä. Kroatia yritti puolustaa Markkasta yksi vastaan yksi, eikä suomalainen jättänyt rankaisematta.

– Ehkä niitä tuplauksia alkaa jossain vaiheessa tulemaan, Markkanen totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Markkasen pelaamisesta huokui itsevarmuus ja nautinto.

– Tänään oli vaan tosi helppo pelata. Kori tuntui tosi isolta. Kun Kroatian kaverit alkoi lopussa menettää malttiaan, tiedettiin, että nyt lisää pökköä vaan pesään.

Susijengi kohtaa puolivälierässä tiistaina Espanjan. Ottelu alkaa kello 18.15. Susijengi ja Espanja kohtaavat EM-puolivälieräottelussa Berliinin Mercedes-Benz Arenalla tiistaina 13. syyskuuta klo 18.15 paikallista aikaa. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät ottelun suorana lähetyksenä. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan näyttävät suorina lähetyksinä kaikki ottelut puolivälieristä lähtien.

Lähde: Koripalloliiton tiedote