Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten.

Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

– Se on ollut omalta osalta vähän vuoristorataa, Little kuvailee omia otteitaan EM-kisoissa tähän asti Koripalloliiton tiedotteessa.

Vielä runsas puoli vuotta sitten, tämän vuoden helmikuussa, tuolloin vasta 17-vuotias Little kohosi Susijengin kokoonpanoon MM-karsintaotteluihin hallitsevaa Euroopan mestaria Sloveniaa vastaan pelinrakentajaosaston poissaolojen vuoksi.

Vaikka Little on Suomen ja Euroopankin mittapuulla ikäluokkansa huippulupaus, maajoukkueeseen nouseminen ja EM-kisoissa esiintyminen vasta 18-vuotiaana on äärimmäisen harvinaista. Little on ansainnut maajoukkuepaikkansa ihan itse väkevillä näytöillään, mutta ymmärrettävää myös on, että 18-vuotiaalla pelaajalla suoritustaso vaihtelee keskimäärin enemmän kuin vaikkapa kolmikymppisellä veteraanilla.

– Minulla on ollut viime peleissä ehkä vähän itseluottamus hakusessa, mutta koutsit ovat sanoneet koko ajan, että ole rohkea, hän kertoo.

– He jaksavat muistuttaa, että kun luotan itseeni, pystyn pelaamaan ihan kenen kanssa vaan tuolla kentällä. Eilen tuli pari onnistumista molemmissa päissä kenttää ja oli tosi helppo päästä takaisin omaan rytmiin.

Päävalmentaja Lassi Tuovi määräsi Littlen kentälle Kroatia-neljännesvälierän toisen neljänneksen puolenvälin haminoilla, jolloin Susijengi kaipasi kipeästi energiaa kentälle. Little alkoi varjostaa Kroatian pelinrakentajia Jaleen Smithiä ja Krunoslav Simonia koko kentällä ja loi hyökkäyspäähän tilaa ajamalla rohkeasti korille ja upottamalla step back -kolmosen. Sama vire kantoi historialliseen neljännesvälierävoittoon asti.

– Tosi siisti kokemus, Little naurahtaa kysyttäessä ottelusta Kroatiaa vastaan.

Susijengi ja Espanja kohtaavat EM-kisojen puolivälierässä Berliinin Mercedes-Benz Arenalla tiistaina 13.9. klo 18.15 paikallista aikaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät puolivälierävaiheesta lähtien kaikki ottelut suorina lähetyksinä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote