Eräs aikakausi tuli päätökseensä tiistaina, kun Susijengin pitkäaikaiset keulakuvat, kapteeni Shawn Huff (2003–2022, 224 maaottelua) ja kenraali Petteri Koponen (2006–2022, 154 maaottelua) hyvästelivät maajoukkue- ja ammattilaiskentät.

Huff ja Koponen ovat kumpikin kulkeneet koko matkan Euroopan B-divisioonan hiilikellareista karsintojen kautta arvokisoihin ja ylistivät kumpikin nuorta joukkuettaan historiallisesta saavutuksesta Euroopan kahdeksan parhaan joukossa.

– Kyllä se jotain kertoo, että hävitään puolivälierässä niukasti Espanjalle ja jää harmittamaan, Koponen (3/1) puri hammasta taiston tauottua.

– Tämä on haikea hetki. Tähän kiteytyy niin paljon. Pitää olla vaan älyttömän kiitollinen koripallolle kaikesta, mitä se on minulle näiden vuosien aikana antanut. Meillä oli saumamme tässä ottelussa, mutta Espanja osoitti toisella puoliskolla, miksi se on hallitseva maailmanmestari, Koponen jatkoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Shawn Huff (5/0) urakoi ottelussa Koposen tavoin ylitöitä ja teki kaikkensa joukkuepuolustuksen liimana, mutta pitkäaikaisen taistelutoverinsa tavoin joutui myöntämään Espanjan ansainneen välieräpaikkansa.

– Me toteutettiin ekalla puoliskolla tosi hyvin meidän pelisuunnitelmaa, vaikka muutamia virheitä tulikin siellä täällä. Täytyy antaa kaikki tunnustus Espanjalle. Tällaisia otteluita oppii voittamaan vain pelaamalla – on muistettava, että tämä oli ensimmäinen paikkamme kahdeksan joukossa yli viiteenkymmeneen vuoteen, Huff korosti.

– Shawnille (Huff) ja Petterille (Koponen) kuuluu iso kiitos kaikesta siitä työstä, mitä he ovat tehneet suomalaisen koripallon puolesta. Ilman heidän työpanostaan me emme olisi täällä tänään, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kiitteli.

Lähde: Koripalloliiton tiedote