Vaikka Susijengin taival EM-kisoissa päättyi puolivälierään, niin pettymyksen takaa pilkottaa aurinko. Susijengin nykyjoukkueella on vasta parhaat edessä.

Susijengi selvitti tiensä puolivälieriin ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Joukkueen runko koostui pitkälti vasta uransa huippua lähestyvistä pelaajista, sillä Lauri Markkanen, Edon Maxhuni, Mikael Jantunen, Elias Valtonen ja Miro Little ovat vielä kehittyvässä iässä.

– Tämä oli upea turnaus ja hieno taistelu koko joukkueelta. Jokainen pelaaja jätti kaikkensa kentälle. Meillä on kaikki edellytykset saavuttaa vielä hienompia asioita tulevaisuudessa, päävalmentaja Lassi Tuovi totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomella oli turnauksessa mukana peräti kahdeksan arvokisojen ensikertalaista. Nyt ensimmäisen arvokisan jännitys on karistettu pois ja joukkue lähtee valmiimpana ensi vuoden MM-kisoihin.

– Nyt nuoret kaverit ovat yhtä turnausta kokeneempia ja saavat hienon lähdön tulevaan seurajoukkuekauteen. Nyt vaalitaan tätä kokemusta, opitaan tästä ja palataan marraskuussa yhteen uusin ilmein, Tuovi luotasi jo MM-karsintojen jatkoon.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittää kaikki loput EM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote