Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

Mestarien liigan karsintaturnaus Espanjan Malagassa käynnistyi keskiviikkona. Suoraan toiselle kierrokselle selviytynyt Kauhajoki saa vastaansa slovakialaisen Levicen, joka kaatoi ensimmäisellä kierroksella unkarilaisen Egis Körmendin.

Kauhajoen valmistautuminen kauteen sai kolauksen, kun viime kaudella Korisliigassa ihastuttanut Simeon Carter loukkaantui pre-seasonilla. Vaikka joukkueessa on jatkuvuutta, isoissa pelaajissa vaihtuvuus on ollut suurta.

Daniel Dolencin lisäksi meillä on kaksi ulkomaalaista isossa päässä, jotka vasta aloittavat ammattilaisuraansa. Emme ole päässeet pelaamaan vielä yhtään peliä tällä miehityksellä – tilanne on toki sama monella muulla. Yritimme hakea etua jatkuvuudesta, mutta muutokset vesittivät tätä. Olemme joutuneet opettelemaan enemmän uutta, mitä oli tarkoitus, päävalmentaja Janne Koskimies avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä on viime kautta laajempi rotaatio ja olemme saaneet lisää atleettisuutta sekä heittovoimaa kaaren taakse. Ne ovat niitä asioita, mitä halusimme tulevan kauden joukkueesta. Meillä on nyt yhden vuoden kokemus pelitavastamme, joten olen tyytyväinen meidän tilanteeseemme.

Kauhajoki ei ole ensikertalainen Mestarien liigan karsinnoissa, vaan joukkue on mukana karsinnoissa kolmatta kertaa. Edelliset yritykset olivat kahden edellisen mestaruuden jälkeen syksyllä 2018 ja 2019. Aiemmista kokemuksista on hyötyä, vaikka karsintaformaatti on muuttunut edellisestä kerrasta.

Perjantaista vastustajaa on Kauhajoki-leirissä tarkkailtu tiiviisti.

– Levice pelasi keskiviikkona pitkälti seitsemän pelaajan rotaatiolla, joissa takamiehet pelasivat isoja minuutteja. Meidän pitää saada heidän takamiehiinsä painetta ja väsytettyä heitä. 213-senttisen Boris Bojanovskyn kanssa meidän tulee olla tarkkoja, ettei hän saa palloa lähelle hyökkäyskoria ja käyttämään kokoansa. Meidän pitää juosta ja luoda tempoa koko 40 minuuttia.

Kauhajoki tarvitsee Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaksi voittoa. Levicen lisäksi joukkueen pitää kaataa karsintafinaalissa voittaja otteluparista Heroes Den Bosch/Siauliai – Unicaja Malaga.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama itävaltalainen Swans Gmunden voitti ensimmäisellä karsintakierroksella Pärnu Sadamin ja kohtaa perjantaina toisen kierroksen ottelussa tanskalaisen Bakken Bearsin. Ottelu käynnistyy klo 18.00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote