Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

Pelitilanneheittonsa ottelussa vain vajaan 32 prosentin tarkkuudella osuneet kauhajokiset tippuivat slovakialaisten kyydistä jo ottelun avauspuoliajalla. Siinä missä Kauhajoki ei osunut, Levice puolestaan upotti omat pelitilanneheittonsa rutkasti paremmalla tarkkuudella sisään (49%).

Kauhajoen parhaimmistoa ottelussa oli 17 pistettä viimeistellyt Cameron Jones. Kaksinumeroisille ylsivät myös 12 pistettä mieheen nakanneet Lee Skinner ja Jaye Crockett. Levicen paras oli 17 pinnaa upottanut Ben Kovac.

Kauhajoki pääsi suoraan karsinnan toiselle kierrokselle. Levice eteni karsintafinaaliin, kun Kauhajoen karsintaurakka päättyi yhteen otteluun. Kauhajoki aloittaa Korisliiga-kautensa 1.10. paikallisottelulla Kobria vastaan.

Karsinnat ensimmäiseltä kierrokselta aloittanut itävaltalainen Swans Gmunden kohtasi toisella karsintakierroksella tutun eurokävijän, kun se sai vastaansa tanskalaisen Bakken Bearsin. Tanskalaisjoukkue paineli kaasua avauspuoliajalla ja otti tukevan otteen ottelusta.

Swans Gmuden nousi vielä päätösneljänneksen alussa kymmenen pisteen etäisyydelle, mutta ei päässyt sen lähemmäs iskuetäisyydelle. Bakken Bears eteni voitolla oman kaavionsa karsintafinaaliin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote