Viikonloppuna pelattiin neljä ottelua. Seagulls voitti huippukamppailussa Karhun ja voittoihin ylsivät myös Korihait, Lahti ja Kataja.

Hallitseva mestari Kauhajoki vieraili perjantaina viime kauden pronssimitalit vieneen Helsinki Seagullsin luona, ja ottelu äityi ennakoidusti tiukaksi väännöksi. Lopulta kuitenkin kotijoukkue Seagulls juhli voittoa luvuin 91–85.

Helsinkiläisten uunituore hankinta – kertaalleen Kauhajoen paidassa vuoden pelaajan palkinnon voittanut – Okko Järvi oli pelissä mukana käsi kuumana. Järvi sinkosi säkkiin yhteensä 22 pistettä ja teki sen vieläpä kiitettävillä osumatarkkuuksilla. Palloa hänelle jakoi Lassi Nikkarinen, jolle merkittiin kahdeksan pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ratkaisija oli niin ikään suomalaispelaaja. Sentteri Daniel Dolenc nimittäin takoi tauluun 18 pistettä ja nappasi ohessa neljä levypalloa. Voittoon asti saavutukset eivät kuitenkaan riittäneet.

Niemi, Aalto ja Sarcevic pelasivat Korihait voittoon

Kouvolassa nähtiin niin ikään vahvaa kotimaista edustamista, kun Kouvot taipuivat Korihaiden rynnistyksen alla 81–90. Illan ottelun avulla uusikaupunkilaisseura sai avattua kauden pistetilinsä.

Korihaiden kotimainen takakenttä Trey Niemi ja Bojan Sarcevic tilastoivat kumpikin 20 pistettä mieheen, mikä oli illan korkein noteeraus. Lisäksi Niemelle merkittiin viisi levypalloa ja Sarcevicille kuusi levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Korinalusten kovin työmyyrä oli Mikael Aalto seitsemällä pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Kouvojen kovin korintekijä puolestaan oli Deshon Taylor, hänkin 20 pisteellä.

Lahdelle toinen voitto

Lahti Basketball otti kauden toisen voittonsa ja pitää sen ansiosta parhaillaan miesten Korisliigan sarjataulukon ensimmäistä sijaa. Kolmen ottelun jälkeen tosin otanta on niin pieni, ettei johtopäätöksiä asiasta voi vielä vetää. Kaikesta huolimatta alku on ollut nuorelle joukkueelle erinomainen. Tämäniltaiset pisteet tulivat, kun kotikentällään pelannut KTP-Basket taipui luvuin 84–102.

Ottelun ehdoton pistenikkari oli Lahden 23-vuotias amerikkalaistakamies Michael Ertel II. Hänelle merkittiin 33 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Kouvojen puolella näkyvin tilastohirmu oli Roydell Brown 25 pisteellä ja 11 levypallolla.

Kataja avasi voittotilinsä Motonet Areenan avajaisissa

Joensuun Kataja isännöi lauantain ainoassa Korisliigan ottelussa Lapuan Korikobria. Voitto jäi Joensuuhun 91-73.

Kotijoukkue oli koko ottelun kuskin paikalla ja johti ottelua jo puoliajalla 51-34. Vaikka vieraat paransivatkin peliään toiselle puoliajalle, ei joukkueesta ollut missään vaiheessa uhkaamaan Katajan voittoa. Vasta kauden toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut joensuulaisryhmä sai ensimmäisen merkinnän voittosarakkeeseen.

Kotijoukkueesta viisi pelaajaa sai kasaan kaksinumeroisen pistesaaliin. Galin Smith 21/11 hallitsi ottelussa korinalustaa ja Tuomas Hirvonen 13/9 koriin johtanutta syöttöä pyöritti joukkueen peliä mallikkaasti.

Kobrien hyökkäyspeli oli tahmeaa. Suurimman pistemäärän joukkueesta pussitti Eric Adams Jr. Hän heitti 13 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote