Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

PeKa aiheutti EBT:lle ensimmäisen tappion

Sarjan kärkijoukkueet kohtasivat Espoossa, kun Peli-Karhut matkasi EBT:n vieraaksi. PeKa vei sarjapisteet 86-77 ja jatkaa yksin sarjan kärjessä.

Vierasjoukkue teki toisella ja kolmannella jaksolla sellaisen eron, että se kesti loppuun asti, vaikka EBT virittelikin päätösjaksolla kirin.

Kotkalaisjoukkue vei ottelussa levypallot nimiinsä 52-44.

Molemmat joukkueet pelasivat ottelussa kapealla kokoonpanolla. EBT:llä oli yhdeksän pelaajaa ja Peli-Karhuilla yhdeksän.

Aurjanee Alix 26/4/6 koriin johtanutta syöttöä oli ottelun pistekuningatar. Rashida Timbilla 10/17/6 koriin johtanutta syöttöä puolestaan hallitsi korinalustaa. Vieraiden Sierra Moore pussitti 25 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Hongalle voitto Tampereelta

Edellisen ottelunsa hävinnyt Tapiolan Honka palasi voittokantaan Tampereen Pyrinnön vieraana. Honka nappasi sarjapisteet, kun se voitti 79-73.

Vierasjoukkue pelasi vahvan ensimmäisen jakson. Joukkue teki jakson aikana 12 pisteen eron ja se kantoi lopulta loppuun asti.

Tasaisessa ottelussa Honka oli vahvempi korin alla. Se vei levypallotaiston 49-37.

Madelynn Utti teki Hongalle ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 18 levypallolla. Marianne Määttänen pussitti omat ennätyspisteensä. Hän sai kasaan 17 pistettä. Tera Reed teki Pyrinnölle 23 pistettä.

Vimpelille voitto Forssasta

Vimpeli matkasi Forssaan seitsemän pelaajaan voimin. Se onnistui kapeallakin kokoonpanolla voittamaan. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 72-61.

Pelissä ei pisteillä mässäilty ja suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä. Vierasjoukkue onnistui erityisen hyvin puolustuspäässä toisella ja kolmannella jaksolla. Se onnistui pitämään FoA:n molemmilla jaksoilla alle kymmenessä pisteessä.

Pyrintö ei onnistunut ottelussa pääsemään vapaaheittoviivalle. Joukkue heitti ottelussa vain viisi vapaaheittoa, kun vieraat heittivät niitä 29.

ViVe:n amerikkalaisduo Tynice Martin 28/13 ja Shayla Cooper 22/11 aiheuttivat ottelussa päänvaivaa Pyrinnölle. Kotijoukkueen Jade Vega pussitti 23 pistettä.