NBA-kauden ensimmäisessä ottelussaan Utah Jazz nappasi kotivoiton Denver Nuggetsista 102-123 (53-75). Erinomaisesti hyökänneen Jazzin yksi avainpelaajista oli Lauri Markkanen, jonka saldo oli 17 pistettä, 4 levypalloa, 4 syöttöä ja 2 riistoa.

Jazz aloitti pelin tulikuumalla hyökkäyksellä, joka mätti taululle 75 pistettä 24 minuuttiin ja repäisi eron 22 pisteeseen. Mykistynyt kotiyleisö äityi osoittamaan suosiotaan seisoviltaan, kun Jazz-pelaajat menivät puoliajalla pukuhuoneeseen.

Yhdeksi NBA:n kärkijoukkueisiin tulevalla kaudella povattu Nuggets kiri päätösneljänneksellä vielä 7 pisteen päähän, mutta Jazzin puolustus sai pysäytettyä loppukirin.

Jazz sai onnistumisia laajalta rintamalta, kun Markkasen lisäksi kuusi pelaajaa heitti 10 pistettä tai enemmän: Collin Sexton (20/5), Rudy Gay (16/0), Malik Beasley (15/5), Mike Conley (13/2/8 syöttöä), Walker Kessler (12/10) ja Jordan Clarkson (10/5/5 syöttöä).

Markkanen sai peliaikaa vähän yli 33 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 17 pistettä, 4 levypalloa, 4 syöttöä ja 2 riistoa. Pelitilanneheittonsa suomalainen osui 6/12, joista kolmoset 3/7. Vapaaheitot hän säkitti puhtaasti 2/2.

Nuggetsin pistekärjet olivat Nikola Jokic (27/4/6 syöttöä) ja Aaron Gordon (22/10).

Muissa otteluissa riitti myös säpinää. New Orleans murjoi vieraskentällä Brooklynin tähtisikerämän Kevin Durantin 32 pisteestä huolimatta, kun Brandon Ingram (28) ja yli vuoden tauon jälkeen pelikentille palannut Zion Williamson (25/9) rymistelivät Netsin kumoon.

Chicagon DeMar DeRozan (37/6/9) oli yön ykköstykki joukkueen kaataessa Miamin vieraskentällä. Luka Doncicin (35/9/6) tehot jäivät laihaksi lohduksi Dallasin taipuessa niukasti Phoenixin käsittelyssä ja Ja Morant (34/4/9) jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi Memphisin kukistettua New Yorkin. De’Aaron Foxin (33/7/7) vahva peli ei riittänyt kantamaan Sacramentoa voittoon Portlandista eikä Donovan Mitchellin 31 pisteen debyytti Clevelandissa auttanut Toronton napatessa kotonaan niukan voiton. Kesän ykkösvaraus Paolo Banchero (27/9) aloitti NBA-uransa vahvasti Detroitin voittaessa Orlandon.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-Orlando 113-109
Indiana-Washington 107-114
Atlanta-Houston 117-107
Brooklyn-New Orleans 108-130
Miami-Chicago 108-116
Toronto-Cleveland 108-105
Memphis-New York 115-112