Utah Jazz jatkoi hyviä otteitaan runkosarjan toisessa ottelussaan, kun utahilaiset voittivat vieraissa Minnesota Timberwolvesin jatkoajan jälkeen 132-126 (54-64, 120-120). Lauri Markkanen pelasi loistopelin, kun suomalainen mätti 24 pistettä, 13 levypalloa ja 5 syöttöä.

Minnesota johti ottelua puoliajalla kymmenellä pisteellä, mutta Jazz kiri tasoihin vieden kolmannen neljänneksen 33-32. Varsinaisen peliajan loppumetreillä D’Angelo Russell tasoitti ottelun hyppyheitollaan 4,4 sekuntia ennen loppusummeria. Markkanen sai vielä potentiaalisen voittoheiton ilmoilla, mutta heitto meni tällä kertaa ohitse.

Jatkoaika eteni tasaisesti, kunnes noin minuutti ennen loppua Mike Conley upotti kolmosen, jolla Jazz siirtyi kahden pisteen johtoon 128-126. Wolves heitti vapaaheittonsa ohitse ja viimeisen sinetin voitolle löi Markkanen, joka upotti vaikean hyppyheiton 12 sekuntia ennen loppusummeria.

azz sai jo toista kertaa putkeen onnistumisia laajalta rintamalta, kun peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Collin Sexton (11/3/4 syöttöä), Conley (12/3/11 syöttöä), Malik Beasley (15/3), Kelly Olynyk (24/13/5 syöttöä), Jordan Clarkson (29/5/6 syöttöä) ja Markkanen, jonka saldo oli 24 pistettä, 13 levypalloa, 5 syöttöä ja yksi torjunta.

Markkanen pelasi vähän yli 39 minuuttia ja heitti pelitilanneheittonsa 10/23, joista kolmoset 2/10. Vapaaheitot suomalainen osui 2/2. Koreihin lukeutui muun muassa väkevä donkki kolminkertaisen NBA:n vuoden puolustajan, Rudy Gobertin, edestä.

Minnesotan parhaimmistoon lukeutuivat Anthony Edwards (30/5), Russell (23/6/7 syöttöä), Gobert (9/23) ja Karl-Anthony Towns (27/8).

Jazz on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua, joista joukkue on voittanut molemmat.

Utah Jazz

@utahjazz
how on earth do you say "clutch" in Finnish?

Muissa otteluissa Denver aiheutti Nikola Jokicin tripla-tuplan (26/12/10) johdolla Golden Statelle kauden avaustappion Stephen Curryn 34 pisteestä huolimatta.

Yön ykköspyssy oli peräti 49 pistettä mättänyt Ja Morant, kun Memphis voitti Houstonin. Brooklynin tähdet loistivat kirkkaina Kyrie Irvingin (30) ja Kevin Durantin (27) siivittäessä joukkueen voittoon Torontosta Pascal Siakamin (37/12/11) tripla-tuplasta huolimatta.

Bostonin tehokaksikko Jayson Tatum (29) ja Jaylen Brown (28) kannattelivat joukkueen voittoon Miamista. Damian Lillard (41) oli tulikuumana Portlandin kukistaessa Phoenixin jatkoajalla. Devin Booker (33) hääri jälleen Phoenixin ykkösmiehenä.

NBA:n viime yön tulokset:
Charlotte-New Orleans 112-124
Indiana-San Antonio 134-137
Washington-Chicago 102-100
Atlanta-Orlando 108-98
Brooklyn-Toronto 109-105
Miami-Boston 104-111
New York-Detroit 130-106