Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä.

Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Tuovi toimi SIG Strasbourgissa Ranskan maajoukkueen pitkäaikaisen päävalmentajan Vincent Collet’n apuna 2016–17 ja uudelleen kesästä 2018 alkaen aina tammikuuhun 2020, jolloin Strasbourg irtisanoi Collet’n ja nosti Tuovin päävalmentajaksi.

Tuovin runsaat kaksi ja puoli kautta kestänyt päävalmentajakausi oli kaikilla mittareilla menestyksekäs. SIG Strasbourg sijoittui keväällä 2021 niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa kolmanneksi. Viime kaudella Strasbourg haki Ranskan cupissa hopeaa.

Syyskaudella 2022 SIG Strasbourg on voittanut Ranskan liigassa pelaamastaan kahdeksasta ottelusta yhden sekä FIBA Mestareiden Liigassa pelaamastaan kolmesta ottelusta kaksi.

Tuovi on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2010 ja otti joukkueen päävalmentajan tehtävät hoitoonsa kesäkuussa. Tuovin päävalmentajapesti lähti käyntiin lennokkaasti, kun Susijengi varmisti ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena paikkansa Aasian syksyn 2023 MM-kisoissa ja sijoittui Prahan ja Berliinin EM-kisoissa historiallisesti seitsemänneksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote