Parhaillaan käynnissä oleva NBA-kausi on käynnistynyt Suomen ykköskoripalloilija Lauri Markkasen osalta vahvasti. Hiljattain Utah Jazzin leipiin siirtynyt Markkanen on tällä kaudella totisesti päässyt näyttämään taitonsa, ja suomalaispelaajalta onkin nähty viime aikoina loistavaa peliä.

Hetkellisesti Markkasen edustama Utah Jazz oli jopa konferenssin ykkönen, mutta putosi kuitenkin nopeasti kärkisijoilta useamman peräkkäisen tappion myötä. Loistavassa pelivireessä lähes koko alkukauden ollutta suomalaiskoripalloilijaa tästä ei tosin voi syyttää – Lauri Markkanen on tehnyt keskimäärin 21,7 pistettä ottelua kohden, ja oli jonkin aikaa jopa pelaajatilastojen huipulla.

Jatkuuko Lauri Markkasen peli yhtä vahvana kauden edetessä? Entä onnistuuko Utah Jazz kääntämään tappioputken voitoksi ja taistelemaan tiensä pudotuspeleihin? Nyt on mainio aika painaa omat veikkaukset sisään niin Markkasen joukkueen kuin itse suomalaispelaajankin menestyksestä.

Tiukalla otteluohjelmalla varustettu NBA tarjoaa toki runsaasti muitakin mielenkiintoisia vetokohteita. Vetovihjeitä tähän suosittuun liigaan on myös tarjolla varsin mukavasti – ja näitä kannattaakin hyödyntää, jos vetokohteiden valintaan kaipaa asiantuntijan vinkkejä.

Markkanen nousi raketin lailla tähtiin – HoNsU:n riveistä NBA-timantiksi

Miten Lauri Markkasesta tuli kaikkien aikojen menestynein suomalainen koripalloilija? Matka kohti NBA-tähteyttä alkoi jo yli 10 vuotta sitten jyväskyläläisen urheiluseura HoNsU:n riveistä. Ensimmäiset ottelunsa aikuisten tasolla Lauri Markkanen pelasi vuonna 2012–13 BC Jyväskylän divarijoukkueessa ollessaan vain 15-vuotias.

Jyväskylästä Markkanen siirtyi pariksi vuodeksi Helsingin HBA:han, minkä jälkeen pelaaja jätti hyvästit Suomelle ja suuntasi kohti Arizonan yliopistoa. Täällä hänestä tuli hetkessä yksi Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n parhaista heittäjistä. Keväällä 2017 suomalaispelaaja nimettiinkin konferenssinsa tähdistö- ja tulokasviisikkoon.

Tämän jälkeen ei mennyt kauaakaan, kun Markkanen siirtyi NBA:han: kesäkuussa 2017 Minnesota Timberwolves valitsi Markkasen seitsemännellä vuorollaan. Markkanen kaupattiin kuitenkin välittömästi Chicago Bullsiin, jossa hän pelasi heti ensimmäisellä kaudellaan tiensä tulokkaiden All Star -viisikkoon.

Neljän Chicago Bullsissa pelatun kauden jälkeen Markkanen siirtyi kaudeksi 2021–2022 Cleveland Cavaliersin riveihin. Tässä joukkueessa Markkanen ehti pelata vain yhden kauden – syyskuussa 2022 suomalaispelaaja siirtyi nykyiseen joukkueeseensa Utah Jazziin. Monen yllätykseksi joukkue kiri nopeasti konferenssin johtoon, ja Markkanen nousi pelaajatilastojen kärkeen. Ilmoille heiteltiin jopa ajatusta siitä, että suomalaispelaajalla saattaisi olla saumat NBA:n tähdistöotteluun.

Vaikka Utah Jazz onkin sittemmin pudonnut konferenssin johdosta, on Markkaselta edelleen nähty kovaa peliä. Uudessa joukkueessaan Markkanen on päässyt näyttämään, mihin hän todella pystyy: niin pelaajan pistekeskiarvo kuin pelitilanneheittojen osumatarkkuuskin ovat nousseet merkittävästi edellisiin kausiin verrattuna. Ei olekaan yllätys, että suomalaispelaajasta on nopeasti tullut yksi joukkueensa fanien suosikeista.

Uhmapelaajilta kuumimmat veikkausvihjeet koripalloon

NBA:ssa otteluita pelataan kovaa tahtia, ja tilanteen tasalla pysyminen vaatiikin vedonlyöjältä ahkeraa lajin seuraamista. Tähtijoukkueet ja -pelaajatkaan eivät aina ole huipputerässä tiukan aikataulun vuoksi – siksi vedonlyöjän on ensiarvoisen tärkeää olla perillä kunkin yksittäisen ottelun lähtökohdista.

Toisaalta kiivas ottelutahti tarkoittaa myös valtavaa määrää potentiaalisia vetokohteita, mikä on lajista kiinnostuneen vedonlyöjän kannalta mainio juttu. Tarvittavien taustatutkimusten tekeminen ja mielenkiintoisten vetokohteiden siivilöiminen NBA kohteiden runsaslukuisesta joukosta vie toki oman aikansa. Onneksi tähän urakkaan on kuitenkin apua tarjolla: vetovinkkien kautta löydät parhaat vetokohteet nopeasti.

Uhmapelaajien avoimet veikkausvihjeet pitävät sisällään laajan valikoiman ajankohtaisia vetovinkkejä. Jatkuvasti päivittyvästä vinkkikattauksesta löydät vihjeet niin koripalloon kuin moniin muihinkin lajeihin. Ammattitaitoisen tiimin laatimat vinkit pitävät aina sisällään sekä kattavan analyysin että vetoehdotuksen markkinoiden parhailla kertoimilla.

Mikäli olet vielä untuvikko vedonlyönnin parissa, saat koripallon vedonlyöntioppaasta tärkeimmät speksit haltuun – ollaksesi kartalla koripallotermeistä ja vetokohteista.

Markkasen tähtiloiste tästä tuskin hetkeen hiipuu – Uhmapelaajat seuraa suomalaisen sähäkkää menoa ja lataa tiskiin kuumimmat tipsit tärkeimpiin matseihin. Laitetaanhan veikkausvihjeet napsumaan!

AVOIMET VEIKKAUSVIHJEET