Miesten Korisliiga-illan voittajia lauantaina olivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Kataja Basket.

Kauhajoki ei tarvinnut pistetehtailussaan paljoakaan osallistumista amerikkalaisvahvistuksiltaan, kun Salon Vilpas taipui kotonaan 78–93.

isteitä kaksinumeroisissa luvuissa tykittivät Daniel Dolenc, 14, Miikka Marttinen, 14, Henri Kantonen, 12, Severi Kaukiainen, 12, ja Joona Hakamaa, 11. Kaukiainen muun muassa kartutti tiliään myös kahdeksalla syötöllä, Kantonen viidellä levypallolla ja kolmella syötöllä, ja Marttiselle merkittiin kaksi riistoa.

Vilppaan puolella nähtiin niin ikään kovaa kotimaista pallonkäsittelyä, kun Perttu Blomgren kirjautti 12 pistettä, kuusi levypalloa ja neljä riistoa.

Kauhajoki johtaa Korisliigan sarjataulukkoa. Vilpas on parhaillaan seitsemäntenä.

Kataja Basket otti Joensuussa vastaan KTP-Basketin Kotkasta ja piti pisteet kotona luvuin 97–87.

Voittajajoukkueen onnistujia olivat muiden muassa Galin Smith 24 pisteellä ja 13 levypallolla sekä Tuomas Hirvonen kymmenellä pisteellä ja kuudella koriin johtavalla syötöllä. KTP:n puolella taas parastaan pisti Brandon Tabb, joka pussitti kaaren takaa sellaista tahtia – seitsemän osumaa 12:sta – että pisteitä karttui pyöreät 30.

Lahti Basketball kärsi niukan 71–75-tappion Tampereen Pyrinnön kynsissä. Tamperelaishaastajien Ike Smith laittoi taululle 16 pistettä ja haki kymmenen levypalloa. Tomas Pihlajamäki ja Osku Heinonen lisäsivät pakkaan kumpikin 12.

Lahden puolella parhaasta pistesaldosta, 26, vastasi Devon Thomas.

Lähde: Koripalloliiton tiedote