Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

16-vuotiaiden poikien maajoukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa, kun Viro kaatui loppulukemin 72-62 (37-36).

Sudenpennut sai ottelun hallintaansa avausneljänneksen loppupuolella, mutta virolaiset kävivät kertaalleen johdossa vielä toisella neljänneksellä. Puoliajan jälkeen johto pysyi visusti Sudenpentujen käsissä ja päätösneljänneksellä ero venyi parhaimmillaan 15 pisteeseen.

– Oli ilahduttavaa, että saimme eilisen murheenkryynejä eli puolustus- ja levypallopeliä parannettua merkittävästi. Valitettavasti pallonmenetyksen vaivasivat edelleen. Meillä oli useamman kerran pelissä mahdollisuus saada repäistyä eroa enemmän, mutta menetyksiä tuli juuri näissä paikoissa, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi vei levypallot 58-39, mutta menetyksiä kertyi 28 kappaletta. Viro vastaavasti menetti pallon 17 kertaa.

Sudenpennut sai onnistumisia laajalta rintamalta: Miikka Muurinen (17/11) nousi pistekärjeksi tupla-tuplallaan, Nantti Ruuhilahti (14/5/3 riistoa) oli tärkeässä roolissa ratkaisuhetkillä, Oskar Aare (12/4/3 syöttöä) pelasi arvokkaat minuutit ja Matias Hemdahl (4/9) erottui linkkuveitsimäisellä puolustuspelillään.

Viron pistekolmikon muodosti Rasmus Olop (15/4/5 riistoa), Marten Alles (10/1) ja Kaur-Kennerth Tomann (10/7/6 torjuntaa).

16-vuotiaille tytöille vakuuttava 51 pisteen voitto Virosta

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taas palautui erinomaisesti Viron terävästä alusta ja jylläsi lopulta selkeänumeroiseen 113-62 (61-38) -voittoon.

– Viro aloitti terävästi ja me olimme vähän telineissä. Ensimmäisellä puoliajalla olimme puolustuslevypallojen osalta liian huonoja. Toisella puoliajalla tavoite oli, että saisimme oman pään levypallot siitä 50 prosentista lähemmäksi 70 prosenttia, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Pelissä oli tietenkin paljon hyvää. Melko korkealla heittoprosentilla (pelitilanneheitot 47%, 40-85) saimme tuollaisen määrän pisteitä. Me olimme isompia ja fyysisempiä. Uskoimme siihen, että jos jatkamme omalla intensiteetillämme, niin vastustaja ei tule pysymään mukana. Näin lopulta kävi.

Jokainen Suomen 11 kentällä olleesta pelaajasta ylsi pisteille. Kaksinumeroiset pistelukemat heittävät Nicole Ogun (19/10/4 syöttöä/5 riistoa/4 torjuntaa), Nicole Pihamaa (18/2/4 riistoa), Heli Lehto (15/8/5 syöttöä/5 riistoa), Silja Loukola (13/6) ja Aino Koskela (12/5/3 riistoa).

Nicole (Pihamaa) oli todella tehokas kentällä. Emilia Kurjenmäki (9/1/4 riistoa) oli varmaankin isoin tasonnostaja edellisestä ottelusta. Emilian puolustuspelin tiivistyminen ja parantaminen mahdollisti sen, että hän pelasi noin hyvän matsin.

Viron pistenaiset olivat Bia Aller (12/0) ja Nora-Liis Veisberg (10/3).

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue veti vielä paremmaksi 70 pisteen voitolla

Nuorempaa ikäluokkaa vielä ylivoimaisemman voiton nappasi Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, joka rallatteli 95-25 (46-16) -voittoon Virosta.

– Meidän todella aggressiivinen puolustus pakotti vastustajan 62 menetykseen. Meidän puolustus oli niin hyvää, että tasoero näytti vielä isommalta, mitä se todellisuudessa oli. Siitä tytöille tunnustus, että koko 40 minuuttia jaksoimme rummuttaa ja jalka ei noussut missään vaiheessa kaasulta, Suomen päävalmentaja Janne Hänninen kommentoi.

Suomelta Edit Merivirta (8/2) toi puolustukseen roimasti energiaa, Emma Ristolan (10/6/4 syöttöä) erottui kovuudellaan erityisesti ottelun alkupäässä ja Emma Ahola (18/5/6 riistoa) pelasi kenties nuoren uransa parhaan maaottelun.

Kaksinumeroiset pistelukemat heittivät myös Fiia Hellsten (12/4/3 riistoa) ja Lilli Onnela (12/5/5 riistoa).

18-vuotiailla pojilla haastava ottelua Viroa vastaan

Päivän ainoa Sudenpennut-tappio osui 18-vuotiaiden poikien kontolle, kun suomalaiset hävisivät Virolle 75-84 (40-43).

– Oli aika haastavaa sekä pelin alussa että puoliajan jälkeen. Todella huonoa pelaamista puolustuksellisesti, vähän myöhässä kaikesta, kaveri sai rallin pyörimään, heittopaikat heittäjille ja Viro heittikin tänään todella hyvin, Suomen päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi.

Viro oli tulikuumana kaaren takaa ja heitti kolmosensa peräti 17/30 (56%).

Ero venyi päätösneljänneksellä jo pahimmillaan 16 pisteeseen Viron hyväksi. Sudenpennut sai kirittyä eron vielä kuuteen, muttei sen lähemmäksi.

Viron selkä ykkönen oli kolmosensa peräti 8/8 heittänyt Erik Makke, jonka saldo oli 33 pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Suomen pistekaksikko oli Olavi Suutela (25/9) ja Elmeri Abbey (15/6/4 syöttöä/4 riistoa). Suomen takakentälle tuli myös harmittavia loukkaantumisia, minkä jälkeen uskaliaiten kopin vastuusta otti Jonas Kaivos (3/0).

– Pyörimme liikaa muutamien kantavien voimien varassa. Seuraavaan peliin olisi hienoa, jos pelaajat uskaltaisivat tuoda luontaisen itsensä ryhmään mukaan ja pelata samalla rohkeudella kuin seurajoukkueissa. Jännittäminen tai mailan puristaminen ei tuo mitään hyvää.

Sudenpennut pelaa torstaina viimeiset ottelunsa Baltic Sea Cupissa, kun vastaan päätöspäivänä tulee Ruotsi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote