NBA:ssa kaksi edellistä Utah Jazzin peliä sivussa ollut Lauri Markkanen palasi parketille, kun utahilaiset voittivat kotikentällään Los Angeles Clippersin 103-126 (56-68). Markkanen repi väkevän 34 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan.

Jazzin kotivoitto oli vakuuttava, kun Utah ei ollut missään vaiheessa peliä häviöllä, vaan kasvatti johtoaan neljännes kerrallaan. Ero repesi lopullisesti kaksinumeroiseksi kolmannella neljänneksellä ja päätösneljänneksen lopulla Jazz johti parhaimmillaan jo 25 pistettä.

Jazzille kyseessä oli toinen voitto putkeen. Edellinen peli päättyi pisteen voittoon Minnesota Timberwolvesista.

– Olemme kyenneet kääntämään muutaman tiukan pelin itsellemme lopussa, mutta tarvitsemme myös tällaisia. Tämä osoittaa sen, että jätkät kykenivät olemaan pelissä läsnä koko 48 minuutin ajan, Markkanen kommentoi pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen oli kentän pistekuningas, kun suomalainen keräsi nimiinsä 34 pistettä, 12 levypalloa, yhden syötön, riiston ja kaksi torjuntaa 33 minuutin peliajalla. Markkanen teki pisteensä hurjalla tehokkuudella: pelitilanneheitot 11/20, joista kolmoset 6/8, ja vapaaheitot 6/6.

Jazzin pistetehtailussa kunnostautuivat myös Mike Conley (17/4/9 syöttöä) ja Jordan Clarkson (16/2). Clippersin kärkinimet taas olivat Norman Powell (30/4) ja Ivica Zubac (15/12).

Jazz on nyt läntisen konferenssin seitsemännellä sijalla 24 voitolla ja yhtä monella tappiolla. Clippers on pykälän alempana 23 voitolla ja 24 tappiolla.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
The Finnisher palasi parketeille hirmuisessa iskussa 👊🇫🇮 Heti kärkeen luulot pois ottelun 7 ekalla pisteellä, josta hurjastelu jatkui 34 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplaan! Pisteenä i:n päälle klipin lopussa nähtävä donkki - jaksuja Ivica Zubac 🤯

#NBAfi #koripallo #koris

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Muissa yön otteluissa Nikola Jokicin (31/11/13) ja Jamal Murray (28) johdattivat joukkueen kahdeksanteen peräkkäiseen voittoon, kun Minnesota joutui tunnustamaan vastustajan paremmuuden. Memphis puolestaan venytti voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi voitettuaan Clevelandin niukasti Desmond Banen (25) ja Ja Morantin (24) ollessa joukkueen ykköshahmot.

LeBron Jamesin (32/8/9) pistetehtailu ei riittänyt Sacramentoa vastaan, kun Kings venytti peräkkäisten voittojensa määrän viiteen De’Aaron Foxin (31) iskiessä tahtia. Dejounte Murray (30) ja Atlanta saivat pidettyä Dallasin ja Luka Doncicin (30/3/8) aisoissa ja Washington haki pisteet New Yorkista Jalen Brunsonin (32) vahvasta pelistä huolimatta. Ilman palkintoa jäi myös Jalen Green (41), kun hänen pisteistään huolimatta Houston joutui tunnustamaan Charlotten paremmakseen.

NBA:n viime yön tulokset:
New York-Washington 105-116
Dallas-Atlanta 122-130
Houston-Charlotte 117-122
Memphis-Cleveland 115-114
New Orleans-Miami 98-124
Oklahoma City-Indiana 126-106
Utah-Clippers 126-103
Denver-Minnesota 122-118
Lakers-Sacramento 111-116