NBA:n All Star -ottelun 14 vaihtopelaajaa julkaistiin viime yönä. Utah Jazzin Lauri Markkanen valittiin päävalmentajien toimesta Salt Lake Cityssä pelattavaan tähdistöotteluun ensimmäistä kertaa hänen urallaan.

NBA:n 30 päävalmentajaa valitsivat 14 vaihtopelaajaa – kaksi takakentän pelaajaa, kolme etukentän pelaajaa ja kaksi pelaajaa miltä tahansa pelipaikalta – molemmista konferensseista.

Markkanen valittiin läntisen konferenssin vaihtopelaajaksi ensimmäisenä pohjoismaalaisena kautta aikojen. Markkanen oli lähellä valintaa jo avausviisikkoon fanien, pelaajien ja median äänillä viime viikolla: jyväskyläläislähtöinen Markkanen tuli pelaajien äänestyksessä neljänneksi ja median äänestyksessä viidenneksi läntisen konferenssin etukentän pelaajista.

– Tämä on palkinto määrätietoisesta työnteosta, jota sai itse seurata viime viikkoina. Tämä on osoitus myös siitä, että huippu-urheilija tarvitsee ympärilleen oikean ympäristön ja ihmiset. Suomalaiselle koripalloyhteisölle on hienoa, että tämä on vasta Laurilla alkusoittoa, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Valtavat onnittelut Laurille. Kun uskaltaa unelmoida isosti ja tehdä sitkeästi töitä, voivat unelmat toteutua. Jäädään odottamaan Finnairin suoria yhteyksiä Salt Lake Cityyn, Suomen Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann kommentoi.

Markkanen on tilastoitunut tällä kaudella Jazzille keskimäärin 24,9 pistettä, 8,7 levypalloa, 1,8 syöttöä, 0,6 riistoa ja 0,6 torjuntaa ottelua kohden.

Tähdistöottelu pelataan Suomen aikaa maanantain 20. helmikuuta aamukolmelta. Pelipaikkana on Salt Lake City. Tähdistöviikonloppu taas käynnistyy jo perjantaina 17. helmikuuta.

Viime viikolla ilmoitettiin tähdistöottelun aloitusviisikot ja kapteenit. LeBron James ja Giannis Antetokounmpo saivat kunnian olla joukkueiden kapteenit. Ensimmäistä kertaa ikinä tähdistöottelun joukkueet varataan juuri ennen ottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote