Viime kesän EM-kisojen aattona Lauri Markkanen koki shokkihoitoa, kun Cleveland Cavaliers kauppasi hänet yllättäen Utah Jazziin. Talven siirtoikkunan aikana Markkanen voi kuitenkin olla huoleti.

Markkanen on noussut Utahin ykköstähdeksi ja siitä parhaimpana osoituksena valinta tulevaan tähdistöotteluun. Jazzilla on runsaasti liikkumavaraa siirtomarkkinoilla, sillä palkkakatossa on reilusti tilaa ja takataskussa on iso läjä ensimmäisen kierroksen varausvuoroja.

– Joustovara mikä meillä on ja sen lisäksi se, että meillä on todella hyviä pelaajia kohtuullisilla sopimuksilla, niin saamme paljon puheluita. Minun ei tarvitse soitella kenellekään. He soittavat meille, Utahin GM Justin Zanik kertoi ESPN:n haastattelussa.

– Joukkueet ovat aina kiinnostuneita hyvistä pelaajista ja meidän tehtävä on kuunnella, Zanik jatkoi.

ESPN:n mukaan Utahilla on kuitenkin kolme pelaajaa, jotka eivät ole kaupan mistään hinnasta. Markkanen on yksi heistä yhdessä tulokassentteri Walker Kesslerin sekä tulokastakamies Ochai Agbajin kanssa.

Siirtoikkunan aikana maisemaa saattavat vaihtaa Mike Conley sekä Jordan Clarkson, jotka ovat herättäneet muissa joukkueissa kiinnostusta. Lisäksi Jarred Vanderbilt, Malik Beasley ja Kelly Olynyk ovat mahdollisia palapelin osia, jotka saattavat siirtyä.