Helsinki Seagulls ja joukkueen 37-vuotias kapteeni René Rougeau käyttävät pelaajan sopimuksessa olleen jatko-option, jonka myötä yhdysvaltalaislaituri nähdään joukkueen kokoonpanossa myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-2024.

– On ollut mahtavaa päästä jälleen pelaamaan ja aloittamaan uusi mestaruusjahti yhdessä tutun päävalmentajan Jussi Laakson kanssa. Olen erittäin kiitollinen Jussille ja Vesalle siitä, että he uskoivat minuun ja kykyyni kyetä johtamaan Seagulls-miehistöä jo ennen tämän kauden alkua ja että pystyn siihen myös tulevana Korisliiga-kautena, Rougeau iloitsee Seagullsin tiedotteessa.

Ensimmäisen Seagulls-kautensa aikana Rougeau on edustanut joukkuetta yhteensä 22 ottelussa. Nevadan yliopiston (UNLV) kasvatti on ollut yksi joukkueen tärkeistä avainpelaajista ja on ansainnut vakuuttavat 14.8 pistettä, 6.8 levypalloa, 3.7 syöttöä, 2.2 riistoa ja kaksi torjuntaa ottelua kohden. Kokeneen pelaajan otteet ovatkin vain parantuneet kevään pudotuspelien lähestyessä, mitä kuvastaa hyvin hänen tuore nimityksensä maaliskuun Korisliigan parhaaksi pelaajaksi.

– Helsinki muistuttaa minua paljon omasta kotikaupungistani Kaliforniassa ja odotan jo kovalla innolla uutta mahtavaa kautta täällä. Haluan antaa isot kiitokset myös kaikille faneillemme heidän antamastaan tuesta erityisesti alkukaudella, kun kärsin loukkaantumisesta. Olen todella kiitollinen teille kaikille, Rougeau hehkuttaa.

Sacramentosta kotoisin olevalle 198-senttiselle laitapelaajalle tuleva kausi on jo hänelle viides Korisliigassa. Hänen palkintokaapistaan löytyy huikeat kolme SM-kultaa (2017-2019, 2021-2022), sekä tuoreimpana mitalina Seagullsissa voitettu Suomen Cupin hopeamitali. Joukkuesaavutusten lisäksi hänet valittiin kaudella 2018-2019 Korisliigan vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi.

– René on sarjan parhaimpia pelaajia. Monipuolisten pelitaitojen lisäksi miehellä on erittäin arvokas rooli joukkueessa myös kentän ulkopuolella, Helsinki Seagullsin tuleva päävalmentaja Vesa Vertio kehuu.

Syntyneen jatkosopimuksen myötä Seagullsin tulevan kauden kokoonpano on jo tässä vaiheessa viiden pelaajan vahvuinen. Rougeaun lisäksi joukkue on kiinnittänyt kokoonpanoonsa Timo Heinosen, Okko Järven, Elias Leskisen ja Henri Mennanderin.

Ensimmäisen voittonsa puolivälieräsarjassa viime lauantaina ottanut Seagulls matkustaa BC Nokian vieraaksi tulevana lauantaina 1.4. sarjan toiseen kohtaamiseen. Välieräpaikan saavuttamiseksi vaaditaan kolme voittoa. Ottelu on katsottavissa suorana Ruutu Urheilussa klo 17:50 alkaen.

Lähde: Seagullsin tiedote

Kuva: Samira Lee