Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

Reyer Venezia kohtasi Italian cupin puolivälierässä San Martino di Luparin ja eteni välieriin 83-75 (38-35)-voitolla. Kuier varasti ottelun isoimmat otsikot karkaamalla riiston jälkeen läpiajoon ja lyömällä pallon alaspäin.

Kuier tilastoi ottelussa 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.

Ottelutilastot

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Välierässä Venezia sai vastaansa Virtus Bolognan. Vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen Venezia käänsi ottelun itselleen toisella ja nappasi finaalipaikan numeroin 78-63 (33-38). Kuier kasasi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Lauantain finaalissa Venezia kohtaa Schion.
Ottelutilastot

Espanjassa pelattiin niin ikään cupia ja Annika Holopaisen Araski oli selvinnyt mukaan kahdeksan joukkueen Copa de la Reinaan. Araskin tie nousi pystyyn kuitenkin jo puolivälierässä hävitessään Zaragozalle 50-71 (18-34). Holopainen tilastoi ottelussa kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä Linda-Lotta Lehtorannan Keltern varmisti välieräpaikan suoraan kahdessa pelissä, kun Keltern voitti vieraskentällä Royals Saarlouisin 66-61 (34-29). Lehtoranta uurasti yli 34 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Lehtoranta sinetöi vapaaheittoviivalta loppulukemat.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Panthers Osnabrück lähetti Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin kesälomalle voittamalla kotonaan 75-65 (35-37). Pounds ja Koskimies loistivat joukkueensa parhaimpina pistenaisina, kun Pounds heitti peräti 30 ja Koskimies komppasi 13 pisteellä. Poundsin käsi kävi kuumana erityisesti kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti heittonsa 8/12. Hänen tilastorivinsä täyttyi myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Koskimiehelle kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja syöttö.

Koskimies tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Pudotuspeleissä Koskimiehen keskiarvot olivat 12,5 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä. Pounds puolestaan pelasi runkosarjan 13,3 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,7 syötön tilastoilla. Pudotuspeleissä kertyi 15,5 pisteen, 2,0 levypallon ja 2,5 syötön tilastot.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Tammikuussa Herner TC:n riveihin siirtyneen Ninni Salmen kausi päättyi, kun HTC hävisi toistamiseen ALBA Berliinille loppulukemien ollessa tällä kertaa ALBA:lle 65-59 (32-18). Salmi heitti ottelussa kolme pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Salmi pelasi kahdeksassa pelissä tilastoiden keskiarvoikseen 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote