Miesten Korisliigan puolivälierissä on nähty toistaiseksi pelkästään korkeammin sijoittuneiden joukkueiden voittoja.

Helsinki Seagulls haki puolivälierien toisen otteluvoittonsa käydessään vierailulla Nokian palloiluhallissa. BC Nokia kaatui ottelussa niukalla erolla 106–111.

Voittajien pistehirmu oli amerikkalaislaituri Jeffrey Carroll 28:lla, mutta kovia esityksiä nähtiin myös kotimaisilta nimiltä. Okko Järvi pussitti hyvällä heittopelillä 22 pistettä, ja Lassi Nikkarinen tilastoi yhdeksän pisteensä oheen peräti 11 koriin johtavaa syöttöä ja kaksi riistoa.

Nokian kovin korintekijä oli Johnathan Stove 31 pisteellä.

Seagulls johtaa ottelusarjaa nyt 2–0.

Myös runkosarjan korkeimman sijan napannut Kauhajoki kohensi voittotilastoaan 2–0:aan voittamalla vierasottelunsa Tampereella. Pyrintö taipui luvuin 100–116.

Kauhajoen kiistaton tehokaksikko ottelussa oli laituripari Jaye Crockett ja Cameron Jones. Crockett kirjautti 28 pistettä ja 12 levypalloa, kun taas Jones rekisteröi 20 pistettä ja yhdeksän syöttöä.

Pyrinnön riveistä edukseen erottui Ike Smith, joka pussitti 31 pistettä.

Illan kolmas ottelu, joka pelattiin Kouvolassa, oli kaikkein tiukin, mutta siinäkin teema toistui: kotijoukkue hävisi korkeammin sijoittuneelle vastustajalle, kun Kouvot taipui Salon Vilppaalle 93–95.

Kotijoukkue oli kyllä vähällä tasata tilit vastustajansa kanssa. Kouvot johti peliä suurimman osan peliajasta, ja John Meeks esitti huikean esityksen tykittäessään tauluun 38 pistettä kahdeksan levypallon ja 37:n arvoisen tehokkuuslukeman kera.

Se ei kuitenkaan auttanut, kun Vilpas kiilasi ohi Quentin Goodinin heitoilla viimeisen kymmenen sekunnin aikana ja kohensi voittotilinsä 2–0:aan. Goodin teki ottelussa 18 pistettä, ja joukkuetovereista Keyshawn Feazellille merkittiin 25 ja Mikko Koivistolle 23.

Neljäs puolivälieräpari Kataja Basket–KTP-Basket pelaa toisen ottelunsa sunnuntaina. Kataja johtaa ottelusarjaa 1–0.

Lähde: Koripalloliiton tiedote