Lauri Markkanen valittiin historiallisesti NBA:n vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Markkasen tilastot kaudelta osoittavat palkinnon menneen oikeaan osoitteeseen.

Markkanen tilastoi tällä kaudella keskimäärin 25,6 pistettä ottelua kohden, kun hänen viime kauden pistekeskiarvonsa oli 14,8. Markkasen pistekeskiarvon kehitys oli parempi kuin kenenkään muun NBA:ssa tällä kaudella. Hänen levypallojen keskiarvonsa kasvoi 2,9, hänen heittokeskiarvonsa koheni 5,4 prosenttia ja hänen kolmen pisteen heittojen tarkkuus parani 3,4 prosenttia.

Markkasen numerot ovat entistä vaikuttavampia, kun ottaa huomioon sen, että hän pelasi vain 3,6 minuuttia ottelua kohden enemmän kuin edelliskaudella.

Markkasesta tuli samalla NBA-historian ensimmäinen pelaaja, joka on kauden aikana tilastoinut vähintään 200 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 100 donkkia. Kolmen pisteen heittoja tuli tasan 200 ja donkkeja 111.