Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon luotsaama Bonn otti tiukan otteen runkosarjan voitosta. Anton Mirolybovin johtama Swans Gmunden on kiinni jatkopaikassa.

Bonn kaatoi kärkiottelussa ALBA Berliinin 84-77 (46-38) ja nousi yksin Bundesliigan kärkipaikalle. Samalla Bonn kasvatti voittoputkensa 15 ottelun mittaiseksi. Bonn on myös voittanut kaikki kauden kotipelinsä Bundesliigassa.

– Olemme kehittyneet ja olemme oikealla tiellä. Joukkue esityksemme oli uskomaton, etenkin puolustuksessa. Se miten sitoutuneita pelaajamme olivat, heidän yhteinen itseluottamuksensa, jota he näyttivät vaikeilla hetkillä.

– Tämä oli vain voitto, mutta tulen muistamaan tämän illan pitkään, Iisalo hehkutti sarjan sivujen mukaan ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg palasi voittojen tielle kaatamalla Bayreuthin 102-96 (49-39). Samalla varmistui Bayreuthin putoaminen sarjaporrasta alemmas ja Heidelbergin sarjapaikka. Heidelberg on sarjassa 12. ja omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet myös pudotuspeleihin.

Ottelutilastot

Jos suomalaisvalmentajat juhlivat voittoja Saksassa, niin Edon Maxhunin Merlins Crailsheim hävisi Hampurin vieraana 66-77 (30-38). Maxhuni maalautti tilastolakanalleen kahdeksan pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja riiston. Merlins on 15.
Ottelutilastot

Kreikan liigan pudotuspelien avauskierroksella Alexander Madsenin joutui pettymmään ensimmäisessä kotiottelussaan, kun se taipui Peristerille kotonaan jatkoajan jälkeen 99-113 (78-78, 41-54). Madsen auttoi joukkuettaan viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla. Peristeri johtaa ottelusarjaan 2-0.
Ottelutilastot

Itävallan liigan pudotuspeleissä Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden piti yliotteen Kapfenberg Bullsista.

Swans oli voittanut avauskohtaamisen kotikentällään, mutta Bulls pystyi tasoittamaan kotiparketillaan tilanteen voitettuaan toisen ottelun 83-80 (44-43).
Ottelutilastot

Swans siirtyi takaisin kuskin paikalle voittaen kolmannen pelin kotiyleisönsä edessä selvästi 103-74 (46-40). Näin Swans on enää voiton päässä välieräpaikasta.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote