Susijengi aloittaa historian toiset MM-kisansa Okinawan pääkaupungissa Nahassa yhdessä tulevien MM-kisojen kovatasoisimmista lohkoista.

Susijengille tekee seuraa Okinawalla hallitseva olympiapronssimitalisti Australia, hallitseva EM-pronssimitalisti Saksa sekä kisaisäntiin lukeutuva Japani.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kuvaili oloaan MM-kisalohkon varmistumisen jälkeen tyytyväiseksi ja helpottuneeksi.

– Ensimmäinen tunnelma on, että vihdoin loppuu spekulointi ja pääsee tekemään ajatustyötä, Tuovi toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Saksan ja Australian päätyminen samaan alkulohkoon antaa Susijengille Tuovin mukaan edellisten vuosien arvokisoista tutut lähtökohdat.

– Lähtökohtaisesti näen, että sekä Saksa että Australia lasketaan MM-kisojen mitalikandidaattien lohkoon. Jos ja kun kisojen kuudentoista parhaan joukkoon tahdomme, tämä tarkoittaa sitä, että ainakin jompikumpi näistä on alkulohkossa pystyttävä kukistamaan. Voisi sanoa, että pääsemme meille turvalliseen haastajan asemaan näissä kisoissa.

Oman mausteensa keittoon tuo päätyminen samaan alkulohkoon kisaisäntiin lukeutuvan Japanin kanssa. Susijengi kohtasi Japanin tulevalla MM-kisa-areenalla (Arena Naha) Okinawalla kesällä 2021 ja peittosi isännät tuolloin viidellä pisteellä.

– Japanilla on kaksi NBA-pelaajaa riveissään ja kotiyleisö tukenaan, joten he lähtevät varmaan omanlaisena mustana hevosenaan hakemaan isompiensa päänahkoja, Tuovi arvioi.

– Nämä olivat hyvät arvonnat. Okinawa on faneille makea kohde ja voin luvata sekä faneille että joukkueelle aikamoista elämystä. Lohko tullaan pelaamaan poikkeuksellisen hienoissa olosuhteissa niin koripallon kuin kentän ulkopuolisenkin tarjonnan kannalta.

MM-kisojen lohkojaot
Lohko A (Manila, Filippiinit): Angola, Dominikaaninen tasavalta, Filippiinit, Italia
Lohko B (Manila, Filippiinit): Etelä-Sudan, Serbia, Kiina, Puerto Rico
Lohko C (Manila, Filippiinit): Yhdysvallat, Jordania, Kreikka, Uusi-Seelanti
Lohko D (Manila, Filippiinit): Egypti, Meksiko, Montenegro, Liettua
Lohko E (Naha, Okinawa, Japani): Saksa, Susijengi, Australia, Japani
Lohko F (Naha, Okinawa, Japani): Slovenia, Kap Verde, Georgia, Venezuela
Lohko G (Jakarta, Indonesia): Iran, Espanja, Norsunluurannikko, Brasilia
Lohko H (Jakarta, Indonesia): Kanada, Latvia, Libanon, Ranska

Vuoden 2023 koripallon MM-kisat pelataan 25.8.-10.9.2023.

Lähde: Koripalloliiton tiedote