Telekom Baskets Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalon on valittu Saksan Bundesliigan vuoden valmentajaksi. Iisalo saa kunnian jo toisena vuotena peräkkäin.

Iisalo on johdattanut Bonnin historialliseen kauteen niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassa. Bonn on tiukasti Bundesliigan runkosarjan voitossa kiinni voittaen peleistään peräti 30 ja tappioita on kertynyt kauden aikana vain kaksi. Voittomäärä on Bonnin historian paras.

Vuoden valmentajan valitsivat Bundesliigajoukkueiden kapteenit, urheilutoimenjohtajat, valmentajat sekä median edustajat. Iisalo keräsi äänistä peräti 63 prosenttia ollen ylivoimainen ykkönen.

– BBL on täynnä loistavia valmentajia ja olen erittäin otettu saadessani tämän palkinnon toisena vuotena peräkkäin. Valmentaja ei voi vaikuttaa suoraan peliin, joten suurin kiitos menee pelaajillemme, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellisen suurta sitoutuneisuutta ja uhrautuvaisuutta. He saavat meidät valmentajat näyttämään hyviltä ja olemme siitä kiitollisia joka päivä, Iisalo kiitteli Bonnin verkkosivujen mukaan.

– Haluan kiittää myös valmennusryhmääni, joka on taas tehnyt hienoa työtä. Valmentaminen on joukkuepeliä ja olen onnekas työskennellessäni välittävien, lahjakkaiden ja ahkerien ihmisten kanssa.

– Lopuksi haluan kiittää vaimoani, joka uhrauksillaan antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysin intohimooni, Iisalo jatkaa.

Iisalo on vasta neljäs valmentaja, joka on saanut vuoden valmentajan valinnan vähintään kahdesti sen jälkeen, kun BBL alkoi valita valmentajia kaudesta 2000-2001 lähtien. Vastaavaan saavutukseen ovat yltäneet aiemmin vain Dirk Bauerman, Silvano Poropat sekä John Patrick.

Mestarien liigassa Iisalo on siivittänyt Bonnin Final Four -lopputurnaukseen. Final Four pelataan 12.-14.5. Malagassa.

Iisalo oli ehdolla vuoden valmentajaksi myös alkuvuodesta järjestetyssä Suomen Urheilugaalassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote