Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Runkosarjan päätösviikolla Edon Maxhunin Merlins Crailsheim varmisti sarjapaikkansa voittamalla Frankfurtin niukasti 84-83 (44-47). Maxhuni räväytti komeasti 13 pisteen ja 13 syötön tupla-tuplan ja sai tilastoihinsa lisäksi kaksi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Merlins päätti kautensa hävitessään Mitteldeutscherille 69-79 (39-34). Maxhunin ainoaksi tehomerkinnäksi kirjattiin kaksi syöttöä. Merlins oli sarjassa lopulta 13. voitettuaan 12 peliä ja häviten 22.

Maxhuni tilastoi kauden tilastoikseen 11,8 pistettä, 4,0 syöttöä ja 1,3 levypalloa.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Rostock Seawolves jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, kun se sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi. Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelanneen Seawolvesin pudotuspelihaaveet kariutuivat toiseksi viimeisellä kierroksella, kun se hävisi selvästi Ulmille 86-116 (46-51).
Ottelutilastot

Seawolves päätti kautensa noustessaan 92-87 (79-79, 42-38)-voittoon jatkoajalla Ludwigsburgista. Valtonen oli sivussa kummastakin ottelusta.

Kesken kauden Manresasta lainalle Seawolvesiin siirtynyt Valtonen tilastoi keskiarvoikseen 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa. Seawolves sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Max Besselink oli edelleen Göttingenin kokoonpanosta sivussa, kun se päätti runkosarjan kahteen tappioon. Tuomas Bonn varmisteli runkosarjan voittoa hakemalla vieraskentältä selvän 95-60 (53-33)-voiton.
Ottelutilastot

Jo aiemmin pudotuspelipaikkansa varmistanut Göttingen päätti runkosarjansa taipumalla Frankfurtille 82-88 (47-38). Göttingen sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa avauskierroksella Bayern Münchenin.
Ottelutilastot

Bonn urakoi viikolla peräti kolmesti ja varmisti runkosarjan voiton kaadettuaan Bambergin vieraskentällä 102-75 (47-30).
Ottelutilastot

Bonn päätti runkosarjan voittamalla kaikki kotipelinsä, kun päätösottelussa Ulm kaatui 85-83 (41-36). Vuoden valmentajaksi toistamiseen valittu Iisalo johdatti Bonnin 32 voittoon ja kahteen tappioon. Bonn päätti kautensa 19 peräkkäiseen voittoon. Se kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Chemnitzin.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg sijoittui sarjassa hienosti sijalle 12 ja taisteli loppuun saakka pudotuspelipaikasta. Se piti pudotuspelihaaveensa elossa järjestämällä melkoisen yllätyksen hakemalla Münchenistä vieraspisteet Bayernin kaatuessa 89-78 (44-42). Voitto oli samalla Heidelbergille ensimmäinen Bayernista 50 vuoteen. Edellisen kerran Heidelberg kaatoi Bayernin vuonna 1973.
Ottelutilastot

Viimeisessä pelissään Heidelbergin olisi pitänyt voittaa Niners Chemnitz edetäkseen pudotuspeleihin, mutta Chemnitzin vahva toinen puoliaika siivitti sen lopulta 81-74 (36-40)-voittoon.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa alkoivat pudotuspelit ja Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen aloitti tasaamalla voitot Eisbären Bremerhavenin kanssa. Luukas Vaaran Phoenix Hagen on puolestaan selkä seinää vasten.

Tigers aloitti pudotuspelit selvällä 89-62 (43-28)-voitolla Kivimäen kasatessa viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Bremerhaven tasoitti ottelusarjan voitettuaan 99-87 (51-41). Kivimäki loisti tällä kertaa 22 pisteen, levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.
Ottelutilastot

Phoenix Hagen sai avauskierroksella vastaansa runkosarjan ykkösen Vechtan ja sai avausosassa kylmää kyytiä 70-102 (43-41). Vaara kirjautti tilastoihinsa levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

Toisessa Hagen pystyi pistämään vahvasti kampoihin, mutta Vechta nappasi toisen voiton numeroin 85-81 (46-48). Vaara nappasi kouriinsa neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Sasu Salin palasi viikolla tositoimiin lievän loukkaantumisen jälkeen, kun Teneriffa taipui Manresalle jatkoajan jälkeen 109-111 (92-92, 49-42). Salin heitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Teneriffa palasi voittojen tielle kaatamalla Gironan 88-72 (44-34). Tällä kertaa Salin saalisti yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen Albacete jatkaa taistelua sarjapaikastaan, mutta viikolla tilille tuli kaksi tappiota.

Ensin Albacete hävisi Leyma Corunan vieraana 75-92 (42-38) Raitasen heittäessä kolme pistettä, napatessa viisi levypalloa ja riistäessä kahdesti.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Albacete taipui Melillalle 84-90 (38-39). Tällä kertaa Raitanen sai tilastoihinsa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Albacete on jaetulla viimeisellä sijalla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen kausi Trevison paidassa tuli päätökseen 73-107 (32-68)-tappioon Reyer Venezialle. Jantunen sai tilastoihinsa yhden levypallon. Jantunen pelasi kauden aikana 30 peliä, joista hän oli 29 aloitusviisikossa. Tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 8,2 pistettä ja 4,9 levypalloa. Treviso oli sarjassa lopulta 11.
Ottelutilastot

Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi Romaniassa jatkuu sijoitusotteluilla, vaikka Craiovan tie nousi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pystyyn. Craiova taistelee nyt viidennestä sijasta Voluntaria vastaan ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi Voluntarin 82-73 (31-40)-voittoon. Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteen, kahden levypallon, syötön ja torjunnan tilastoilla. Palmin riville kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä heitti kahdeksan pistettä, antoi kolme syöttöä ja riisti kertaalleen, kun Saint-Chamond voitti Orleansin 94-78 (52-40). Saint-Chamond on sarjassa 13.
Ottelutilastot

Itävallassa pyörähtivät käyntiin välierät ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutui taipumaan välierän avausosassa paikallisvastustajalleen Flyers Welsille jatkoajan jälkeen 75-81 (67-67, 41-34). Välieriin selviää kolmella voitolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote